Hızır 41-Afet Mutfağı: Kocaeli’nin ekmek üretim gücünü ikiye katlıyor
Hızır 41-Afet Mutfağı: Kocaeli’nin ekmek üretim gücünü ikiye katlıyor
Kocaeli'de kurulan Hızır 41-Afet Mutfağı günde 22 bin ekmek üretimi yaparak toplam kapasiteyi 40 bine çıkardı. Türkiye’nin en büyük afet mutfağı olan Hızır 41, acil durumlarda gıda sağlayacak mobil tırlar içeriyor ve olağan zamanlarda da hizmet verecek.
Haber Giriş Tarihi: 09.02.2025 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2025 13:03
Muhabir:
Fethiye AKIN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hızır 41-Afet Mutfağı, günlük 22 bin ekmek üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bu rakam, şehirdeki mevcut halk ekmek üretimiyle eş değer. Hızır 41’in faaliyete geçmesiyle Kocaeli’de günlük ekmek üretim kapasitesi 40 binin üzerine çıkacak, böylece halk ekmek büfelerinin sayısı da artırılacak.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AFET MUTFAĞI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından tanıtımı yapılan Hızır 41-Afet Mutfağı, yalnızca afet zamanlarında değil, normal günlerde de hizmet verecek şekilde tasarlandı. Üç ana hizmet alanına sahip olan tesisin bünyesinde;
AFET MUTFAĞIGIDA ÜRETİM TESİSİMOBİL AFET TIRLARI
bulunuyor. Bu yapısıyla acil durumlarda hızlı gıda temini sağlarken, olağan zamanlarda da vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaya katkıda bulunacak.
MOBİL AFET TIRLARI HER KOŞULDA HİZMET VERECEK
Hızır 41-Afet Mutfağı’nın en dikkat çeken özelliklerinden biri de Mobil Afet Tırları. Hareket halindeyken bile üretim yapabilen bu tırlar, herhangi bir afet anında kesintisiz hizmet sunabilmesiyle ön plana çıkıyor.
3 yemek tırı ve 1 fırın tırından oluşan sistem, 15 dakikada kurulabiliyor ve 5 gün boyunca dışarıdan enerji almadan çalışabiliyor.Seyir halindeyken bile ekmek ve sıcak yemek üretimi yapabilmesi, afet dönemlerinde büyük avantaj sağlayacak.
Bu özellikleriyle Hızır 41, afet bölgelerine en hızlı şekilde ulaşarak vatandaşların gıda ihtiyacını kesintisiz karşılamayı hedefliyor.
GIDA ÜRETİMİNDE BÜYÜK KAPASİTE
Hızır 41-Afet Mutfağı, sadece ekmek üretimiyle değil, geniş kapsamlı gıda hizmetleriyle de dikkat çekiyor:
Günlük 150 bin kişilik çorba20 bin kişilik üç çeşit sıcak yemek3 bin kişilik pastörize yemek3 bin kişilik kahvaltı paketi
bu tesiste üretilerek vatandaşlara ulaştırılabilecek.
HIZIR 41 İLE KOCAELİ’DE EKMEK ÜRETİMİ ARTACAK
Kocaeli’de halk ekmek üretimiyle aynı kapasiteye sahip olan Hızır 41’in devreye alınmasıyla günlük ekmek üretimi 40 binin üzerine çıkacak. Bu artış, halk ekmek büfelerinin yaygınlaşmasına ve vatandaşların daha kolay erişim sağlamasına olanak tanıyacak.
Türkiye’nin en büyük afet mutfağı olarak tasarlanan Hızır 41, afet durumlarında olduğu kadar normal zamanlarda da Kocaeli halkına büyük katkı sunacak.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Hızır 41-Afet Mutfağı: Kocaeli’nin ekmek üretim gücünü ikiye katlıyor
Kocaeli'de kurulan Hızır 41-Afet Mutfağı günde 22 bin ekmek üretimi yaparak toplam kapasiteyi 40 bine çıkardı. Türkiye’nin en büyük afet mutfağı olan Hızır 41, acil durumlarda gıda sağlayacak mobil tırlar içeriyor ve olağan zamanlarda da hizmet verecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hızır 41-Afet Mutfağı, günlük 22 bin ekmek üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bu rakam, şehirdeki mevcut halk ekmek üretimiyle eş değer. Hızır 41’in faaliyete geçmesiyle Kocaeli’de günlük ekmek üretim kapasitesi 40 binin üzerine çıkacak, böylece halk ekmek büfelerinin sayısı da artırılacak.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AFET MUTFAĞI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından tanıtımı yapılan Hızır 41-Afet Mutfağı, yalnızca afet zamanlarında değil, normal günlerde de hizmet verecek şekilde tasarlandı. Üç ana hizmet alanına sahip olan tesisin bünyesinde;
AFET MUTFAĞIGIDA ÜRETİM TESİSİMOBİL AFET TIRLARI
bulunuyor. Bu yapısıyla acil durumlarda hızlı gıda temini sağlarken, olağan zamanlarda da vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaya katkıda bulunacak.
MOBİL AFET TIRLARI HER KOŞULDA HİZMET VERECEK
Hızır 41-Afet Mutfağı’nın en dikkat çeken özelliklerinden biri de Mobil Afet Tırları. Hareket halindeyken bile üretim yapabilen bu tırlar, herhangi bir afet anında kesintisiz hizmet sunabilmesiyle ön plana çıkıyor.
3 yemek tırı ve 1 fırın tırından oluşan sistem, 15 dakikada kurulabiliyor ve 5 gün boyunca dışarıdan enerji almadan çalışabiliyor.Seyir halindeyken bile ekmek ve sıcak yemek üretimi yapabilmesi, afet dönemlerinde büyük avantaj sağlayacak.
Bu özellikleriyle Hızır 41, afet bölgelerine en hızlı şekilde ulaşarak vatandaşların gıda ihtiyacını kesintisiz karşılamayı hedefliyor.
GIDA ÜRETİMİNDE BÜYÜK KAPASİTE
Hızır 41-Afet Mutfağı, sadece ekmek üretimiyle değil, geniş kapsamlı gıda hizmetleriyle de dikkat çekiyor:
Günlük 150 bin kişilik çorba20 bin kişilik üç çeşit sıcak yemek3 bin kişilik pastörize yemek3 bin kişilik kahvaltı paketi
bu tesiste üretilerek vatandaşlara ulaştırılabilecek.
HIZIR 41 İLE KOCAELİ’DE EKMEK ÜRETİMİ ARTACAK
Kocaeli’de halk ekmek üretimiyle aynı kapasiteye sahip olan Hızır 41’in devreye alınmasıyla günlük ekmek üretimi 40 binin üzerine çıkacak. Bu artış, halk ekmek büfelerinin yaygınlaşmasına ve vatandaşların daha kolay erişim sağlamasına olanak tanıyacak.
Türkiye’nin en büyük afet mutfağı olarak tasarlanan Hızır 41, afet durumlarında olduğu kadar normal zamanlarda da Kocaeli halkına büyük katkı sunacak.
Kaynak: Fethiye AKIN
Son Haberler
Kazıklı Köyü’nde dostluk maçı!
Abdal Meydanı’nda Ramazan bereketi! Gündüz sakin, gece canlı
Bursa 22. Kitap Fuarı yeni yerinde kitapseverleri ağırlayacak