Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hızır 41-Afet Mutfağı: Kocaeli’nin ekmek üretim gücünü ikiye katlıyor

Kocaeli'de kurulan Hızır 41-Afet Mutfağı günde 22 bin ekmek üretimi yaparak toplam kapasiteyi 40 bine çıkardı. Türkiye’nin en büyük afet mutfağı olan Hızır 41, acil durumlarda gıda sağlayacak mobil tırlar içeriyor ve olağan zamanlarda da hizmet verecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2025 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2025 13:03
Muhabir: Fethiye AKIN
Hızır 41-Afet Mutfağı: Kocaeli’nin ekmek üretim gücünü ikiye katlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hızır 41-Afet Mutfağı, günlük 22 bin ekmek üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bu rakam, şehirdeki mevcut halk ekmek üretimiyle eş değer. Hızır 41’in faaliyete geçmesiyle Kocaeli’de günlük ekmek üretim kapasitesi 40 binin üzerine çıkacak, böylece halk ekmek büfelerinin sayısı da artırılacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AFET MUTFAĞI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından tanıtımı yapılan Hızır 41-Afet Mutfağı, yalnızca afet zamanlarında değil, normal günlerde de hizmet verecek şekilde tasarlandı. Üç ana hizmet alanına sahip olan tesisin bünyesinde;

AFET MUTFAĞIGIDA ÜRETİM TESİSİMOBİL AFET TIRLARI

bulunuyor. Bu yapısıyla acil durumlarda hızlı gıda temini sağlarken, olağan zamanlarda da vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaya katkıda bulunacak.

MOBİL AFET TIRLARI HER KOŞULDA HİZMET VERECEK

Hızır 41-Afet Mutfağı’nın en dikkat çeken özelliklerinden biri de Mobil Afet Tırları. Hareket halindeyken bile üretim yapabilen bu tırlar, herhangi bir afet anında kesintisiz hizmet sunabilmesiyle ön plana çıkıyor.

3 yemek tırı ve 1 fırın tırından oluşan sistem, 15 dakikada kurulabiliyor ve 5 gün boyunca dışarıdan enerji almadan çalışabiliyor.Seyir halindeyken bile ekmek ve sıcak yemek üretimi yapabilmesi, afet dönemlerinde büyük avantaj sağlayacak.

Bu özellikleriyle Hızır 41, afet bölgelerine en hızlı şekilde ulaşarak vatandaşların gıda ihtiyacını kesintisiz karşılamayı hedefliyor.

GIDA ÜRETİMİNDE BÜYÜK KAPASİTE

Hızır 41-Afet Mutfağı, sadece ekmek üretimiyle değil, geniş kapsamlı gıda hizmetleriyle de dikkat çekiyor:

Günlük 150 bin kişilik çorba20 bin kişilik üç çeşit sıcak yemek3 bin kişilik pastörize yemek3 bin kişilik kahvaltı paketi

bu tesiste üretilerek vatandaşlara ulaştırılabilecek.

HIZIR 41 İLE KOCAELİ’DE EKMEK ÜRETİMİ ARTACAK

Kocaeli’de halk ekmek üretimiyle aynı kapasiteye sahip olan Hızır 41’in devreye alınmasıyla günlük ekmek üretimi 40 binin üzerine çıkacak. Bu artış, halk ekmek büfelerinin yaygınlaşmasına ve vatandaşların daha kolay erişim sağlamasına olanak tanıyacak.

Türkiye’nin en büyük afet mutfağı olarak tasarlanan Hızır 41, afet durumlarında olduğu kadar normal zamanlarda da Kocaeli halkına büyük katkı sunacak.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.