Hava Durumu

Emekliye promosyonda yeni gelişme! Özel bankalar da dahil oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aralarında özel bankaların da olduğu 19 bankayla yeni protokol imzaladı. Buna göre emeklilere ödenecek promosyonlar yaklaşık iki katına çıkarılarak 8-12 bin lira arasında değişecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 20:06
Kaynak: AA
Emekliye promosyonda yeni gelişme! Özel bankalar da dahil oldu

SGK, 8 bin ila 12 bin lira arasındaki emekli promosyonu ödemeleri için aralarında özel bankaların da yer aldığı 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi.

SGK'nın resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SGK'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, emeklilere aylık ödemelerin bankalar aracılığıyla yapıldığı, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda ölüm aylığı alan hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı belirtilerek, bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmalarının gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, "Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir." ifadesine yer verildi.

İŞTE PROTOKOLÜ İMZALAYAN BANKALAR

Protokol imzalanan bankalar şunlar:

"Akbank T.A.Ş, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, Denizbank A.Ş, Fibabanka A.Ş, ING Bank A.Ş, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş, Odea Bank A.Ş, QNB Finansbank A.Ş, Şekerbank T.A.Ş, T.C. Ziraat Bankası A.Ş, Turkish Bank A.Ş, Türk Ekonomi Bankası A.Ş, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş, Türkiye Garanti Bankası A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Ziraat Katılım Bankası A.Ş."

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Emekli vatandaşlarımızın kamu bankalarından yararlandığı promosyon ödemelerini yaklaşık 2 katına çıkartarak aylık miktarına göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasına yükseltmiştik.

Promosyon ödemeleri bugün itibarıyla kıymetli emeklilerimizin banka hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Ayrıca kamu bankaları haricinde diğer bankalarla da protokol imza sürecimiz tamamlandı. Özel bankalar, kamu bankaları tutarları asgari olmak üzere promosyon miktarlarını güncelleyecekler.

Türkiye Yüzyılı’nın emektarları kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, uğurlu olsun.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.