Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darphane'den şaşırtan karar! 8 ay sonra yeniden basılmaya başlandı

Darphane, bir süredir basımı durdurulan paraları yeniden üretmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle yapılan bu hamle, piyasadaki para ihtiyacını karşılamayı ve dolaşımdaki dengeyi sağlamayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2025 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2025 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
Darphane'den şaşırtan karar! 8 ay sonra yeniden basılmaya başlandı

Darphane Genel Müdürlüğü, yaklaşık 8 aydır üretimini durdurduğu madeni bozuk paraları yeniden basarak piyasaya sürdü.

50 KURUŞ İDDİALARI ASILSIZ ÇIKTI

Darphane, Eylül ayında madeni para üretim rakamlarını açıkladı. Verilere göre, 1 kuruştan 240 bin, 5 kuruştan 180 bin, 10 kuruştan ise 360 bin adet basıldı. Kamuoyunda sıkça dile getirilen “50 kuruş artık basılmayacak” iddiaları ise resmi verilerle çürütüldü. Eylül ayında yalnızca 50 kuruşluk madeni paralardan 990 bin adet üretildi.

“BASIM DURDU” İDDİALARINA YANIT

Madeni paraların artık üretilmediği iddialarına Darphane rakamlarla yanıt verdi. Sadece Eylül ayında 54 milyon 210 bin lira değerinde madeni para basıldı. 1 kuruştan 50 kuruşa kadar birçok bozuk para yeniden tedavüle girerken, “maliyet yüzünden üretim durdu” söylentilerinin asılsız olduğu netleşti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.