Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele, orman yangınları, kanser tedavileri ve NATO zirvesine dair açıklamalarda bulundu. Teröre karşı kararlılık mesajı verilirken, yangınlarla mücadelede 25 bin personelin çalıştığını, 5 akıllı ilacın SGK kapsamında olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2025 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2025 20:56
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşen Kabine toplantısının ardından kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunuldu.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Erdoğan, Türkiye’nin terörden arındırılması sürecinin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, örgüt içindeki bazı yapıların dahi bu mücadeleye karşı sabotaj girişiminde bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, “Milletimizin huzuruna kasteden kim olursa olsun, gereken cevabı veririz. Bizim camımıza taş atan, karşılığında gülle bulur” sözleriyle sert bir mesaj verdi.

ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM

Konuşmasında orman yangınlarına da değinen Cumhurbaşkanı, 1 Haziran’dan bu yana 1516 yangının çıktığını, bunlardan 1507’sinin kontrol altına alındığını belirtti. Şu anda İzmir, Manisa, Hatay, Aydın ve Muğla’da 9 ayrı bölgede yangınlarla mücadelenin sürdüğünü ifade eden Erdoğan, yangınlara karşı 27 uçak, 105 helikopter, 14 İHA ve yaklaşık 25 bin personelin görev yaptığını aktardı.

Ayrıca yangınların büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek vatandaşlara yeşil alanları koruma konusunda çağrıda bulundu.

KANSER TEDAVİLERİNDE GERİ ÖDEME MÜJDESİ

Sağlık alanında atılan yeni bir adımı da duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser türünün tedavisinde kullanılan 5 akıllı ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme kapsamına alındığını söyledi. Bu düzenlemenin yaklaşık 48 bin kanser hastası için önemli bir iyileşme sağlayacağını ifade etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ VE NATO ZİRVESİ

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 7. yılını geride bıraktığını hatırlatan Erdoğan, sistemin pandemi, afetler ve savaş gibi zorlu süreçlerden başarıyla geçtiğini ve kamuoyundaki güvenin arttığını söyledi. “Eski sistem tartışmaları artık geçmişte kalmıştır” dedi.

Erdoğan ayrıca, 2026 yılında yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını, zirvenin Ankara’da gerçekleştirileceğini duyurdu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.