Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yerlikaya açıkladı: 5 milyar TL değerinde mal varlığına el konuldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Manisa merkezli organize dolandırıcılık suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen "HÜCRE-8" operasyonlarında 64 şüphelinin yakalandığını ve 5 milyar TL değerinde mal varlığına el konulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2025 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2025 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Yerlikaya açıkladı: 5 milyar TL değerinde mal varlığına el konuldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, İstanbul ve Manisa'da iki ayrı Organize Dolandırıcılık Suç Örgütüne yönelik Jandarma tarafından gerçekleştirilen büyük çaplı "HÜCRE-8" operasyonlarında 64 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlarda, yaklaşık 5 milyar TL değerinde, 590 adet arsa, 80 konut, 150 banka hesabı, 5 otomobil ve 1 motosiklet ele geçirildi.

Söz konusu operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda gerçekleştirildi.

İstanbul ve Manisa'nın yanı sıra, Ankara, Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bursa, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Iğdır, İzmir, Giresun, Karabük, Kırklareli, Kütahya, Konya, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Uşak illerinde de eş zamanlı operasyonlar yapıldı.

Operasyonlar neticesinde, suç örgütü üyeleri hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", "Nitelikli Dolandırıcılık", "Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerinin Aklanması" ve "5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa Muhalefet" suçlarından soruşturmalar başlatıldı.

Yapılan baskınlarda, ruhsatsız tabancalar, çok sayıda çek/senet, bilgisayarlar ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi. Operasyon sonucunda, 19 şüpheli tutuklanırken, 41 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemler ise devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların başarısını ve koordinasyonun önemini vurguladı. Ayrıca, vatandaşlara telefonla kendisini devlet memuru olarak tanıtıp para ve altın isteyen kişilere itibar etmemeleri çağrısında bulundu.

Şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesini isteyen Bakan Yerlikaya, "Biz gereğini yapalım" diyerek güvenlik güçlerinin halkın yanında olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.