Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanlığı’ndan Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni

Adalet Bakanlığı, CHP lideri Özgür Özel’in “İBB borsası” iddiasında adı geçen avukat Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2025 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2025 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
Adalet Bakanlığı’ndan Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “İBB borsası” iddialarında adı geçen avukat Mücahit Birinci için Adalet Bakanlığı soruşturma izni verdi.

Özel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan iş insanı Murat Kapki’yi cezaevinde ziyaret eden Mücahit Birinci’nin, Kapki’den 2 milyon dolar karşılığında tahliye vaadinde bulunduğunu öne sürmüştü.

İddiaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatmış, Kapki de ifadesinde Birinci’nin kendisine şikayet dilekçesi imzalatmak istediğini ancak kabul etmediğini anlatmıştı. Kapki, Birinci’nin “Senin tercihin bu oldu” diyerek yanından ayrıldığını da aktarmıştı.

Sürecin ardından Adalet Bakanlığı, avukat Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni verdi.

Bir dönem AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda görev alan Birinci, partisi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiş, daha sonra da istifa ettiğini duyurmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.