Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Akın Gürlek, TİM heyetini kabul etti

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ve heyeti kabul etti; görüşmede iş dünyasının hukuk alanındaki meselelerine yönelik atılan adımlar masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2026 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2026 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
Adalet Bakanı Akın Gürlek, TİM heyetini kabul etti

Adalet Bakanı Akın Gürlek, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ile beraberindeki heyeti kabul ederek görüşmelerde bulundu.

Gürlek, TİM’in ülke ekonomisi açısından stratejik bir rol üstlendiğini ifade etti.

Bakan Akın Gürlek, TİM üyelerinin istihdam ve üretime sağladığı katkıların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, TİM heyetini kabul etti-Bursa Hayat-2

İş dünyasının karşılaştığı sorunların farkında olduklarını ifade eden Gürlek, dava süreçlerinin hızlanması için gerekli adımların atıldığını söyledi.

Bakan Gürlek, “Özellikle ticari davalarda, ticaret mahkemelerinde ihtisaslaşma getirdik. 10 yılı doldurmayan bir hâkim, ticaret mahkemesi başkanı olmayacak. Ticaret mahkemelerini tek çatı altında toplamak için gerekli adımı attık. Özellikle ihracatta ve yatırım anlamında ülkemizde kimsenin sorun yaşamasını istemiyoruz. Bu konuda bürokratik olarak sorunlar çıkıyorsa bu sorunları da elimizden geldiğinde azaltacağız. Yargı olarak süreçlerin hızlanması için zaten çalışmalarımız var.” dedi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, TİM heyetini kabul etti-Bursa Hayat-3

Bakan Gürlek, TİM Başkanı Mustafa Gültepe’ye gerçekleştirdikleri ziyaret için teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.