Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

28 ilde çığ uyarısı! AFAD’dan kritik kar alarmı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 28 ilde yoğun kar yağışı sonucu çığ tehlikesi oluştuğunu duyurdu. Vatandaşların dikkatli olması ve yetkililerin uyarılarına uyması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2026 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2026 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
28 ilde çığ uyarısı! AFAD’dan kritik kar alarmı

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bazı bölgelerde kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği ve çığ riskinin kritik seviyeye çıktığı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun belirli illerinde kar kalınlığı fazla olan yamaçlarda çığ tehlikesi devam ediyor.

Riskli iller arasında Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak yer alıyor.

Yetkililer, vatandaşların SMS yoluyla bilgilendirildiğini duyurdu ve resmi açıklamaları takip ederek olası tehlikelere karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.