Hava Durumu

Kars'ta kavun ve karpuz ekimi yaygınlaştırılacak

Kars Digor'da 270 dekarlık alanda kavun ve karpuz ekiminin yapıldığı öğrenildi. Kars Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, 'Kavun ve karpuz çeşitlerinin bölgemizde yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edilmesi gerekiyor.' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 09:03
Kaynak: İHA
Kars'ta kavun ve karpuz ekimi yaygınlaştırılacak

Kars Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, beraberindeki Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi ile birlikte ilçeye bağlı Aşağıbaşköy köyünde kavun ve karpuz üretimi yapan üretici Abdullah Adıman'ın kavun ve karpuz ekimi yaptığı alanda bir takım incelemelerde bulundu.

Üretici Abdullah Adıman'ın 270 dekar alanda kavun ve 30 dekar alanda karpuz üretimi yaparak üreticilere örnek olduğuna dikkat çeken Aydın, “Toprak ve iklim yapısı itibari ile üretimin oldukça verimli, bölgeye adaptasyonun iyi olduğu gördük. Kavun ve karpuz çeşitlerinin bölgemizde yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edilmesi gerekiyor” dedi.

Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, üretici Abdullah Adıman'ı göstermiş olduğu üretim azmi ve çabası için tebrik ederek, bereketli bir sezon diledi.

Öte yandan Kars'ta açık alanda yeni bir ürün çeşidi daha üretilirken, kavun ve karpuz ekiminin geliştirilmesi için çalışma yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.