Bursa Ovası, Türkiye'nin en verimli ovalarından biridir. Bu verimlilik, ovada yetiştirilen meyve ve sebzelerin de kalitesini etkilemektedir. Bursa Ovası'nda yetiştirilen meyvelerden biri de deveci armududur.
Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 16:55
Kaynak: Şule GÜRKAN
Deveci armudu, Bursa'nın en önemli tarım ürünlerinden biridir. Bursa'da yetiştirilen deveci armudunun kalitesi, dünyaca ünlüdür. Deveci armudu, kendine has aroması, lezzeti ve iriliği ile bilinmektedir. Deveci armudu, Bursa Ovası'nın iklim koşullarına oldukça uygun bir meyvedir. Bursa Ovası'nın ılıman iklimi, Deveci armudunun yetişmesi için ideal koşulları sağlamaktadır. Deveci armudu, Bursa Ovası'nda Haziran ayında hasat edilmektedir. Deveci armudu, hem taze olarak tüketilmekte hem de işlenmiş olarak değerlendirilmektedir. Deveci armudu, reçel, marmelat, meyve suyu, kuru meyve gibi ürünlerde kullanılmaktadır. Deveci armudu, ayrıca, dondurulmuş meyve olarak da değerlendirilmektedir.
Deveci armudu, Bursa ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Bursa'da yılda yaklaşık 200 bin ton deveci armudu üretilmektedir. Deveci armudunun ihracatı da yapılmaktadır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa ovasının değeri: Deveci armudu
Bursa Ovası, Türkiye'nin en verimli ovalarından biridir. Bu verimlilik, ovada yetiştirilen meyve ve sebzelerin de kalitesini etkilemektedir. Bursa Ovası'nda yetiştirilen meyvelerden biri de deveci armududur.
Deveci armudu, Bursa'nın en önemli tarım ürünlerinden biridir. Bursa'da yetiştirilen deveci armudunun kalitesi, dünyaca ünlüdür. Deveci armudu, kendine has aroması, lezzeti ve iriliği ile bilinmektedir. Deveci armudu, Bursa Ovası'nın iklim koşullarına oldukça uygun bir meyvedir. Bursa Ovası'nın ılıman iklimi, Deveci armudunun yetişmesi için ideal koşulları sağlamaktadır. Deveci armudu, Bursa Ovası'nda Haziran ayında hasat edilmektedir. Deveci armudu, hem taze olarak tüketilmekte hem de işlenmiş olarak değerlendirilmektedir. Deveci armudu, reçel, marmelat, meyve suyu, kuru meyve gibi ürünlerde kullanılmaktadır. Deveci armudu, ayrıca, dondurulmuş meyve olarak da değerlendirilmektedir.
Deveci armudu, Bursa ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Bursa'da yılda yaklaşık 200 bin ton deveci armudu üretilmektedir. Deveci armudunun ihracatı da yapılmaktadır.
Kaynak: Şule GÜRKAN
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da 5 yıl sonra gelen otobüsü böyle karşıladılar
Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 3
Bursa Büyükşehir adayı Bozbey: “Bursa’yı değiştirmek istiyoruz”
Bursa sallanmaya devam ediyor!
Yolcu otobüsü alev topuna döndü!
Bursa'da taksi şoförünü boynundan bıçaklamıştı... O genç serbest kaldı!
Bilal Erdoğan Bursa’ya geliyor
Klima kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
Bursa trafiğinde 11 ayda acı bilanço
Eksi 50 derecede yaşam mücadelesi!
Bakan Şimşek: Programımız başarılı bir şekilde işliyor
Gazze'de can kaybı yükseldi!