Hava Durumu

Bedava fiyatına müstakil ev! Devlet destekli 169 bin TL’ye alıcılarını bekliyor!

Türkiye'de ev sahibi olma maliyetinin arttığı günümüzde prefabrik evler cazip bir seçenek haline geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
Bedava fiyatına müstakil ev! Devlet destekli 169 bin TL’ye alıcılarını bekliyor!

Türkiye’de son dönemde ev sahibi olamayanlar prefabrik evlere yönelirken bu evler son aylarda daha da popüler hale geldi. Özellikle pandemi sürecinde insanlar müstakil evin değerini yeniden keşfetti. Ancak tek ailelik bir eve sahip olmanın yüksek maliyeti, imal edilmiş evleri cazip hale getiriyor. Peki, u anda satışta olan prefabrik evlerin fiyatları nelerdir? İşte yanıtı..

Prefabrik evlerin tercih edilme durumunun birçok nedeni bulunmaktadır. Bu evler özellikle düşük maliyetleri, hızlı montajı ve dayanıklılıkları nedeniyle caziptir. Günümüzde prefabrik evler modern tasarım ve aynı zamanda da konfor bakımından betonarme evlerle rekabet etmektedir. Bu durum insanların prefabrik evlere güvenini artırmış ve prefabrik evleri tercih etme nedenlerini çeşitlendirmiştir.

Bedava fiyatına müstakil ev! Devlet destekli 169 bin TL’ye alıcılarını bekliyor! Bursa Hayat Gazetesi -2

Prefabrik evlerin avantajı ucuz olması ve müstakil ev konforunu uygun fiyata sağlamasıdır. Prefabrik evler özellikle mülk sahipleri için önemli maliyet avantajları sunuyor. Şu anda prefabrik evler konfor ve dayanıklılık açısından betonarme evlerden çok daha aşağı değildir. Prefabrik evler depreme dayanıklı olması nedeniyle halen tercih edilmektedir.

Ancak prefabrik ev sahibi olmak isteyen herkesin aklında önemli bir soru vardır. Soru şu: Devlet prefabrik konut inşaatını destekliyor mu?

Prefabrik konut inşaatına devletin doğrudan destek vereceği bir sistem maalesef mevcut değil. Ancak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın konut yardımı kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardım yaptığı söyleniyor. Bu destek, prefabrik ev inşa edecekleri arsanın tapusu eksiksiz olan ve belirlenen şartları sağlayan vatandaşlara verilmektedir.

 3+1 81 m2’lik bir evin normal satış fiyatı 469.000 TL ancak 300.000 TL’lik devlet desteğiyle 169.000 TL’ye satın alınabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.