Hava Durumu

81 ilde ucuz arsa fırsatı! 1000 TL’den az taksitle 81 ilde ucuz arsa satışı başladı

Kurulduğu günden bu yana vatandaşın uygun fiyatlı ev ve arsa sahibi olmasına imkân tanıyan Milli Emlak’tan 81 ilde yeniden uygun fiyatlı arsa satışı ilan duyurusu geldi. İşte detaylar….

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
81 ilde ucuz arsa fırsatı! 1000 TL’den az taksitle 81 ilde ucuz arsa satışı başladı

Milyonlarca vatandaşın ülkenin dört bir yanında uygun fiyatlı arsa ve konut sahibi olmasını sağlayan Milli Emlak’tan yeni bir ilan duyurusu yapıldı. Detaylar haberimizde…

81 ilde ucuz arsa fırsatı! 1000 TL’den az taksitle 81 ilde ucuz arsa satışı başladı Bursa Hayat Gazetesi -2

MİLLİ EMLAK 81 İLDE İLANA ÇIKARDI! 980 TL’DEN ARSA SATIŞLARI BAŞLADI

Milli Emlak Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’nin 81 ilinde arsa satışları hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak sektöründe devlet, kullanmadığı hazine arazilerini satıyor. 81 ilde bölgelere göre satışa sunulan arsalara ilgi oldukça düşük olsa da birçok bölgede bölge ÇSB’leri aracılığıyla arsalar satışa sunulabiliyor.

MİLLİ EMLAK’TAN 81 İLDE ARSA SATIŞI

Milli Emlak’ın resmi internet sitesinde Türkiye’nin birçok bölgesinde arsa satışları neredeyse anında başladı. Ortalama olarak insanlara tahsis edilen 400’den fazla arsa bulunmaktadır. Sadece 950 TL’den 10 milyon TL’ye kadar araziler olmasına rağmen devlet insanlara burada kullanmadıkları hazine arazilerini de veriyor.

DEVLET KULLANMADIĞI HAZİNE ARAZİLERİNİ SATIYOR

Yukarıdaki resimde satılık bazı ucuz emlak arsaları gösterilmektedir. Erzurum İspir’de 97,70 metrekare büyüklüğündeki arsa 980 TL fiyatla satışa sunuldu. Bayburt Demirözü’nde 48,51 m2 alan 3.000 TL’ye, aynı bölgede 40,78 m2 alan 3.000 TL’ye, 48,71 m2 alan ise 3.000 TL’ye satılıyor. .

81 ilde ucuz arsa fırsatı! 1000 TL’den az taksitle 81 ilde ucuz arsa satışı başladı Bursa Hayat Gazetesi -3

Çorum Sungurlu’da 250,24 m2’lik alan 4.000 TL’den satışa çıktı.

Satışların birçoğu 24 – 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren başlayarak vatandaşların beğenisine sunuluyor.

MİLLİ EMLAK’TAN ARSA NASIL SATIN ALINIR?

Milli Emlak arazisinin belirli bir süre kullanılması durumunda kullanıcılar mülkiyet hakkına sahip olamaz. Kullanıcıların kira ödediği arsayı satın almak için Milli Emlak Müdürlüğü ile iletişime geçmesi gerekiyor. Uygun görülmesi halinde ihtiyaç duyulan arsa sözleşme yapılarak satılabilir.

Hazineye ait tarım arazilerinde tarımsal üretim yapması gereken çiftçiler, İl Çevre ve Şehircilik Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü veya illerin Milli Emlak/Emlak Dairesi ile Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir. İlçe düzeyinde Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından ilan edilen veya Milli Emlak Yönetim Ajansı tarafından uygulamaya konulan tarım arazisi kiralama başvuru formu eksiksiz olarak doldurulabilmektedir. Bu kuruluşlarla zamanında iletişime geçecekler. Her aday için; Merkezi Nüfus Yönetim Sistemi (MERNİS) ve Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemindeki (TAKBİS) bilgiler kontrol edilerek nüfus kaydı, ikamet yeri, arazi mülkiyeti, medeni durumu ve aile nüfusu bilgileri kontrol edilecek ve başvuru sahibi kayıt altına alınacaktır. . Her aday için hazırlanan forma göre Başvuru Sıralama Formu doldurulur ve adaylar en yüksek puanı alan adaydan başlanarak sıralanır. Bu formlar Ulusal Mülk/Varlık Yöneticisi tarafından onaylanacaktır. Başvuru sıralamasına göre en yüksek puanı alan başvurudan başlamak üzere, indirimin bitiminden itibaren en geç 15 gün içerisinde ilan edilen mülk/alan sayısına karşılık gelen başvuru sayısı kadar başvuru çekilişe katılmaya davet edilecektir. Mülk yararlanıcıları, mülk yöneticisi/milli emlak müdürü, müdür yardımcısı, ulusal emlak uzmanı veya memur ile il veya ilçe tarım uzmanından oluşan bir komite tarafından en yüksek puanı alan kişiden kura çekilerek belirlenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlükleri.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.