Hava Durumu

25 Nisan’da ortalık fena karışacak! Mevduat faizler 60’ı geçecek

Mevduat faizleri için kritik tarih belirlendi. İşte uzmanların beklentileri...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
25 Nisan’da ortalık fena karışacak! Mevduat faizler 60’ı geçecek

Türkiye’de mevduat faiz oranları 25 Nisan itibarıyla yüzde 58’e yükseldi. Finansal ürün karşılaştırma platformu Hesapkurdu Bankacılık İş Geliştirme Yöneticisi Orhun Çağlar Atilla’ya göre, mevduat faizleri 2023 yılı sonlarından bu yana istikrarlı bir şekilde artıyor ve 2024’ün ilk çeyreğinde de bu artış trendi devam ediyor.

Atilla, Türk lirasındaki varlıklarını değerlendirmek isteyen yatırımcıların vadeli hesap seçeneklerine yöneldiğini belirtti.

25 Nisan’da ortalık fena karışacak! Mevduat faizler 60’ı geçecek Bursa Hayat Gazetesi -2

ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz indirimleri için hazırlık yaparken, Türkiye’de durum farklı. Morgan Stanley’in Mart ayında yayımladığı tahminlere göre, Türkiye’de faiz indirimi döngüsü ancak 2025’in ilk çeyreğinde başlayabilir. Bu nedenle, Türkiye’de mevduat faizlerinin uzun bir süre daha mevcut seviyelerde kalması bekleniyor.

TCMB Para Politikası Kurulu, 25 Nisan’da toplanacak ve bu toplantıda faiz kararı açıklanacak. Mart ayında politika faizini sürpriz bir şekilde yüzde 50’ye yükselten Merkez Bankası’nın, Nisan ayındaki faiz kararıyla ilgili beklentiler ise yüksek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.