Hava Durumu

Yavru Timsah yuvaya geri döndü: Taha Can Velioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Bursaspor'un alt yapısından yetişen Taha Can Velioğlu, takıma geri döndü. Peki, Taha Can Velioğlu kimdir, kaç yaşında, ne zaman Bursaspor'da oynadı? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
Yavru Timsah yuvaya geri döndü: Taha Can Velioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Vakıfköy’den yetişen ve geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon FK'da forma giyen 30 yaşındaki stoper Taha Can Velioğlu, Bursaspor'a geri döndü. 

Genç stoper Bursaspor Teknik Direktörü Pablo Martin Batalla ile aynı forma altında ter dökmüştü. Peki Taha Can Velioğlu kimdir, ne zaman Bursaspor'da oynadı? 

TAHA CAN VELİOĞLU KİMDİR?

Taha Can Velioğlu 21 Şubat 1994'te Sakarya'da doğdu. Taha Can, dayılarının tavsiyesiyle mahalle aralarında futbola başladı. Taha Can 8 yaşında Bursaspor Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Futbol Okulu'na kayıt oldu. Ertesi sene kendinden büyük olan 1993 doğumluların seçmelerine katıldı ve orada takımın başında olan Tahsin Tam ve Fazlı Tan, Taha'yı seçti. Böylelikle Bursaspor‘daki kariyeri başlamış oldu.

2010-11 sezonunda profesyonel sözleşme imzalayan Velioğlu, 26 Ocak 2011 tarihinde Kasımpaşa SK ile Türkiye Kupası maçında ilk kez Bursaspor formasını giydi. Maçın 68. dakikasında Serdar Aziz'in yerine oyuna giren Velioğlu, bu sayede Bursaspor tarihinin en genç 5. futbolcusu olma unvanını kazandı.

A TAKIMLA TANIŞMA:

2011-12 sezonunda A takımla idmanlara devam eden Velioğlu, hiçbir lig maçında kadroya giremese de A2 takımıyla da maçlara çıkarak gelişimini sürdürdü.

İLK LİG MAÇI:

2012-13 sezonunda Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Bursaspor'da 3. haftada Kardemir Karabükspor maçında ilk kez lig kadrosuna dahil olan Velioğlu, Süper Lig'in son haftasında ise Gençlerbirliği maçında Hikmet Karaman tarafından 90 dakika boyunca oyunda tutularak ilk lig maçına çıkmış oldu.

2013-14 sezonu öncesinde Hikmet Karaman tarafından düşünülmeyen Taha Can, Bucaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Oyuncu, ilk maçına Kahramanmaraşspor karşısında çıktı ve bir gol attı. İlk 4 haftada Taha Can, kadroda olan maçlardan 3'ünde 90 dakika sahada kaldı.

1,87 metre boyundaki Taha Can Velioğlu, geçtiğimiz sezon 23 maçta sahaya çıkarak 1 gol kaydetmişti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.