Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yörsan, Bursa Food Point Fuarı’nda yoğun ilgi gördü

Yörsan, Bursa Food Point Fuarı’nda geleneksel lezzetleri ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2025 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2025 13:04
Muhabir: Damla Dilmeç
Yörsan, Bursa Food Point Fuarı’nda yoğun ilgi gördü

Türkiye’nin köklü süt ve süt ürünleri markalarından Yörsan, 23-25 Ekim tarihleri arasında Bursa Fuar Merkezi’nde düzenlenen Bursa Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na damgasını vurdu. Marka, coğrafi işaretli Susurluk Ayranı, kaymağı, beyaz peyniri ve kaşar peyniri başta olmak üzere, 200’e yakın ürün çeşidiyle hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

GELENEKSEL TATLAR, MODERN ÜRETİM TEKNİKLERİYLE BULUŞTU

Fuarda Suudi Arabistan, Bahreyn ve Türkmenistan gibi ülkelerden gelen ziyaretçiler, Yörsan standına yoğun ilgi gösterdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde KFA Fuarcılık tarafından organize edilen etkinlikte gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri, markanın ihracat ağını genişletmesi ve yeni iş birlikleri kurması açısından önemli fırsatlar sundu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve fuar yöneticileri de Yörsan standını ziyaret ederek bilgi aldı.

10’DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPAN GÜÇLÜ MARKA

2022 yılında Matlı Şirketler Grubu bünyesine katıldıktan sonra yeniden üretime başlayan Yörsan, bugün Amerika, Azerbaycan, BAE, Gürcistan, Irak, KKTC, Kuveyt, Türkmenistan ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere 10’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor.

MATLI GRUBU MARKALARINDAN TAM KADRO KATILIM

Fuarda Yörsan’ın yanı sıra Matlı Şirketler Grubu’nun diğer markaları Keskinoğlu, Burdan ve HEG Gıda da ürünlerini sergileyerek iş geliştirme görüşmeleri gerçekleştirdi.

YÖRSAN, YEREL ÜRETİCİYE VE BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI SUNUYOR

Türkiye’nin ilk kaymaklı tava yoğurdunu üreten, kültürlü beyaz peynir ve ev tipi yoğurt ürünleriyle sektörde birçok ilke imza atan Yörsan, Balıkesir Susurluk’taki 120 bin metrekarelik tesisinde günde 1.500 ton çiğ süt işleme kapasitesiyle üretim yapıyor. Yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlayan marka, hem bölge ekonomisine hem de yerel çiftçilere katkı sunuyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİYLE ÇEVREYE KATKI SAĞLIYOR

Çevre dostu üretim politikasıyla dikkat çeken Yörsan, tesislerinde kurulu Güneş Enerjisi Santrali (GES) sayesinde enerji ihtiyacının yaklaşık %25’ini kendi ürettiği yenilenebilir enerjiden karşılıyor. Bu sayede, sürdürülebilir üretim alanında da sektörde örnek bir model oluşturuyor.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.