Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Belediyesi’nden ‘sıfır atık’ ve ‘mama üretimi’ işbirliği

Yıldırım Belediyesi, çevre dostu projelerini bir adım daha ileriye taşıyarak, fazla yemekleri mama üretimine dönüştürmeye devam ediyor. Belediye, Otoyol Yatırım İşletmeleri A.Ş ile işbirliği yaparak, yemek atıklarını kedi ve köpek mamalarına dönüştürüyor. Bu projeyle, hem israf önleniyor hem de sokak hayvanlarına mama desteği sağlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2025 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2025 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
Yıldırım Belediyesi’nden ‘sıfır atık’ ve ‘mama üretimi’ işbirliği

Yıldırım Belediyesi’nin Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Mama Üretim Tesisi, gıda atıklarını değerlendirerek haftalık 2 ton yemek atığını kedi ve köpek mamalarına dönüştürüyor. Fabrikalardan, hastanelerden, öğrenci yurtlarından ve lokantalardan toplanan yemek atıkları, burada işlenerek mamaya çevriliyor ve Yıldırım Hayvan Barınağı başta olmak üzere çeşitli noktalara dağıtılıyor.

Yıldırım Belediyesi’nden ‘sıfır atık’ ve ‘mama üretimi’ işbirliği-bursa hayat2

OTOYOL YATIRIM İŞLETMELERİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Yıldırım Belediyesi’nin, Otoyol Yatırım İşletmeleri A.Ş ile yaptığı işbirliği protokolüyle, Otoyol’un yemekhanelerinden çıkan yemek atıkları da Yıldırım Belediyesi’ne teslim ediliyor ve burada kedi-köpek mamasına dönüşüyor. Son iki ayda, Otoyol Yatırım İşletmeleri’nden alınan 1.800 kilogram yemek atığı, 950 kilogram mama üretimine dönüştürüldü. Üretilen mamalar, düzenlenen bir etkinlikte sokak hayvanlarına ulaştırılmak üzere dağıtıldı.

Yıldırım Belediyesi’nden ‘sıfır atık’ ve ‘mama üretimi’ işbirliği-bursa hayat3

PROJE KAPSAMI GENİŞLİYOR

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, projeye dair yaptığı açıklamada, "Sıfır Atık projeleriyle, hem israfı önlüyor hem de sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himaye ettiği bu çalışmalara biz de Yıldırım Belediyesi olarak 12 farklı projeyle destek veriyoruz. Otoyol Yatırım İşletmeleri ile yaptığımız işbirliği protokolü, bu projelere bir yenisini ekledi. Projemizin kapsamını daha da genişleterek, yeni işbirlikleriyle hem sıfır atık hem de mama üretim çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu projeyle, hem çevreye duyarlı bir yaklaşım sergileniyor hem de sokak hayvanlarına yönelik önemli bir destek sağlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.