Hava Durumu

ULUKOZA girişimcilerinden astım hastalarına özel yatak

ULUKOZA girişimcileri, özel olarak geliştirdikleri yatakla astım hastalarını hijyenik verahat bir uyku ortamına kavuşturmayı amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
ULUKOZA girişimcilerinden astım hastalarına özel yatak

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı’ndan (BİGG) destek almaya hak kazananBursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin markası ULUKOZA’nın girişimcileriMoldiaBiyoteknoloji kurucu ortakları Ecem Efendi Erdem ve Emre Ufuk Erdem, astımhastaları için özel yatak üretecek. Yatakta kullanılacak mikrofluidikchip dünyada ilk olmaözelliği taşırken, geliştirilen proje yatak sektörü ve biyoteknolojiyi bir araya getirecek.

‘İNOVATİF VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALIYIZ’

Yatak sektöründe aileden gelen deneyim ve yol göstericilik ile Emre Ufuk Erdem’inmühendislik yaptığını ve kendisinin de güncel çalışmalarında mite’lar ve mikroorganizmalarüzerine projeler yürüttüğünü belirten ULUKOZA Girişimcisi Uzman Moleküler BiyologEcem Efendi Erdem, “Geliştireceğimiz mikrofluidikchip ile özellikle astım hastalarınahizmet etmek istiyoruz. Ülkemizde yaklaşık 3,5 milyon kişi astım hastası ve bu sayı, hergeçen gün artıyor. Solunum yolurahatsızlıklarında hijyen, en üst seviyede olmak zorunda.Araştırmalarda ‘mite’ ve mikroorganizmaların en fazla olduğu alanların başında yataklargeliyor. Kullanım süresine göre ortalama bir yatakta 100.000 ile 200.000 arasında mitebarınabilmektedir. Günde en az 4 saatimizi geçirdiğimiz yataklar, projemizle birlikte dahatemiz ve sağlıklı olacak. Proje yatağımız dışında normal kullanım için de tescilli markamızWhisBett altında yatak üretimi yapacağız ve bu yataklarımız da inovatif ve sürdürülebilirolacak. Kaliteden asla ödün vermeden üretilecek yataklarımız için sektörün önde gelentedarikçileri ile çalışıyoruz. Geliştirilmeye açık projemiz için 5 yıllık yol haritası belirledik”dedi.

HEDEF, 5 YILDA10 MİLYON EURO İHRACAT

Emre Ufuk Erdem de projelerinde Bursa Uludağ TTO ve ULUKOZA ekibinin çok büyükkatkılarının olduğunu belirterek “Özellikle TÜBİTAK süreci, çok kolay ilerleyen bir süreçdeğil ama hep birlikte çok ciddi bir çalışma yürüterek başarıya ulaştık. Mentor desteği, verileneğitimler projenin kabul edilmesinde etkili oldu. Çok net gördük ki girişimciler, fikirlerineâşık olmamalı. Bursa Uludağ TTO da, projenizin geçmesi için uğraşıyor. Geliştirilmeye açıkolmak zorundasınız. Ürünü ticarileştirme, patent sahibi olma gibi çalışmalarımıza devamediyoruz. İlerleyen dönemde kişiselleştirilmiş değil, kişiye özel yatak üretimi yapmakistiyoruz. Ülkemiz, yatak sektöründe dünyada önemli bir konumda ve bu da projemizinbaşarıya ulaşmasında önemli bir katkı sağlayacak. 5 yılın sonunda 10 milyon Euro ihracatyapacak kapasiteye gelmiş olmayı öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.