Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ'da beyaz esaret! JAK timleri tetikte

Kış turizminin merkezi Uludağ'da etkisini artıran yoğun sis ve kar yağışı, kayak tutkunlarına zor anlar yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2026 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2026 14:42
Kaynak: İHA
Uludağ'da beyaz esaret! JAK timleri tetikte

Kış turizminin merkezi Uludağ’da yoğun sis ve kar yağışı pistlerde görüş mesafesini kısıtlarken, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri devriye faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Kayak yaparken dengesini kaybederek yaralanan vatandaşlara kar motorlarıyla anında müdahale eden timler, ilk yardımın ardından kazazedeleri güvenli bölgelere tahliye etti.

Uludağ'da beyaz esaret!  -Bursa Hayat-2

Olumsuz hava koşullarına rağmen sahada olan ekipler, sis nedeniyle yönünü kaybeden tatilcilere de rehberlik ederek olası bir facianın önüne geçti.

EKİPLER HAYAT KURTARIYOR

Olası her türlü olumsuzluğa karşı tetikte bekleyen ekipler, ihtiyaç anında en ücra noktalara dahi hızla ulaşarak hayat kurtarıyor.

Yetkililer, vatandaşların bu güvenli ortamda zarar görmemeleri için kişisel tedbirlerini artırmaları ve belirlenen sınırların dışına çıkmamaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Uludağ'da beyaz esaret!  -Bursa Hayat-3

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.