Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye’de kalıcı çözümler üretilmeli”

İMSİFED, Bilecik’te düzenlediği tanıtım toplantısında inşaat sektörünün sorunlarını, iş birliği fırsatlarını ve toplumsal fayda odaklı projeleri ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2025 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2025 14:58
Muhabir: Nagihan ER
“Türkiye’de kalıcı çözümler üretilmeli”

İnşaat Müteahhitleri Sanayiciler ve İş İnsanları Federasyonu (İMSİFED), tanıtım toplantısını Bilecik’te gerçekleştirdi. Bilecik Müteahhitler Derneği’nin ev sahipliğindeki toplantıda sektörün güncel sorunları, iş birlikleri ve yerel yönetimlerle kurulan ilişkilerin önemi ele alındı.

Bölgesel dayanışmayı ve sürdürülebilir büyümeyi amaçlayan etkinliğe Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Müteahhitler Derneği Başkanı Mehmet Yağız, İMSİAD Başkan Yardımcıları Nurcan Özdemir ve İbrahim Cem Oflaz, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hakkı Taşolar, Yenişehir Müteahhitler Derneği Başkanı Emrah Taşcan ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

“SEKTÖRÜN GÜCÜNÜ ARTIRMALIYIZ”

Toplantıda konuşan İMSİFED ve İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, inşaat sektörünün ülke ekonomisi ve sosyal hayat üzerindeki etkisine dikkat çekerek, “Federasyonumuzu yaklaşık 5-6 ay önce Bursa, İnegöl, Karacabey, Yenişehir ve Bilecik’teki derneklerle birlikte kurduk. Amacımız sadece mesleğimizi temsil etmek değil; aynı zamanda toplumsal faydayı önceleyen projelere de imza atmaktır” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ DESTEKLERİMİZ SÜRDÜ”

6 Şubat depremini hatırlatan Demir, federasyon kurulmadan önce bölgeye yaptıkları yardımları anlattı. “Depremin hemen ardından derneklerimizle organize olup bölgeye yaklaşık 10 TIR yardım gönderdik. Ardından konteyner kent ve çok amaçlı spor salonları inşa ettik. Bu tür sosyal projeler bizim için büyük önem taşıyor,” diyerek sektörün yalnızca yapı üretimiyle sınırlı olmadığını vurguladı.

“ORTAK AKILLA HAREKET ETMELİYİZ”

Arsa politikalarına değinen Demir, mevcut sistemin konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirterek, “Arsa artık yatırım aracı haline gelmiş durumda. Bir evin maliyetinin neredeyse yarısı arsa bedelinden oluşuyor. Üstelik 5 yıl bekleyince vergi dahi ödenmiyor. Bu sistem hem konut krizini derinleştiriyor hem de plansız yapılaşmaya neden oluyor” ifadelerini kullandı. Sektörde nitelikli iş gücü sıkıntısına da dikkat çeken Demir, çözümün birlikte hareket etmekten geçtiğini vurguladı.

“SEKTÖRÜ SADECE YAPI OLARAK GÖRMEMELİYİZ”

Yerel yönetimlerle kurdukları diyalogların önemini anlatan Demir, “Bursa’da belediyeler ve meslek odalarıyla güçlü bir iş birliğimiz var. İnşaat sektörü sadece bina yapan değil, şehirlerin yaşam kalitesini belirleyen bir alandır. Bu bilinçle hareket ederek sektörümüzün saygınlığını artırmak istiyoruz” diye konuştu.

“GELİŞİMDE LOKOMOTİF GÜÇ”

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı da konuşmasında müteahhitlerin kentleşmedeki kritik rolüne dikkat çekti. “Müteahhitler, mimarından mühendisine kadar pek çok alanda istihdam yaratan lokomotif bir güç. Yaşadığınız sıkıntıların benzerlerini bizler de deneyimliyoruz. Bu sorunların daha üst platformlarda gündeme getirilmesiyle ülke genelinde kalıcı çözümler üretileceğine inanıyorum” dedi.

Toplantı sonunda katılımcılara plaket takdim edildi. İMSİFED heyeti program kapsamında Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’i de ziyaret etti. Görüşmede ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ve ortak projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Tekin, inşaat sektörünün yerel kalkınmadaki yerini önemsediklerini belirterek federasyonun çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.