Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinden Biri: Etli Kereviz
Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinden Biri: Etli Kereviz
Etli kereviz, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Kerevizin lezzeti ve besin değeri ile etin uyumu, bu yemeği hem lezzetli hem de sağlıklı hale getirir. Peki etli kereviz yapılırken hangi malzemeler kullanılır?
Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 09:28
Kaynak: Fethiye AKIN
Etli kereviz yemeğinin tarihi, çok eskilere dayanmaktadır. Osmanlı mutfağında da yer alan bu yemek, günümüzde de Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olmaya devam etmektedir.
Etli kereviz yemeği, genellikle kış aylarında tüketilir. Bu yemek, kerevizin en lezzetli olduğu dönemde hazırlanır.
ETLİ KEREVİZ TARİFİ
MALZEMELER:
2 adet kereviz
250 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Kerevizlerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Patatesleri ve havuçları da küp küp doğrayın.
Bir tencereye eti alın ve suyunu çekene kadar kavurun.
Etin üzerine soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip kavurun.
Kereviz, patates ve havucu ekleyin.
Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinden Biri: Etli Kereviz
Etli kereviz, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Kerevizin lezzeti ve besin değeri ile etin uyumu, bu yemeği hem lezzetli hem de sağlıklı hale getirir. Peki etli kereviz yapılırken hangi malzemeler kullanılır?
Etli kereviz yemeğinin tarihi, çok eskilere dayanmaktadır. Osmanlı mutfağında da yer alan bu yemek, günümüzde de Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olmaya devam etmektedir.
Etli kereviz yemeği, genellikle kış aylarında tüketilir. Bu yemek, kerevizin en lezzetli olduğu dönemde hazırlanır.
ETLİ KEREVİZ TARİFİ
MALZEMELER:
2 adet kereviz
250 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Kerevizlerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Patatesleri ve havuçları da küp küp doğrayın.
Bir tencereye eti alın ve suyunu çekene kadar kavurun.
Etin üzerine soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip kavurun.
Kereviz, patates ve havucu ekleyin.
Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Etli kerevizi sıcak olarak servis edin.
Kaynak: Fethiye AKIN
En Çok Okunan Haberler
Bursa ‘Büyük Kıyamet’e hazır değil!
TÜİK açıkladı: İşsizlik 11 yılın en düşüğünde!
Asgari ücrette ilk toplantı | Bakan Işıkhan'dan önemli açıklamalar
Kampanya tepki çekmişti: Zara'dan flaş açıklama!
Google'da 2023 yılında en çok neyi aradık? İşte detaylar...
Ormanlık alanda ceset şoku!
Bursaspor Başkanı kim olacak?
İnşaatta feci olay! 30'uncu kattan yere çakıldılar
Bakan Bolat, geleceğin mesleklerini açıkladı
Bursa'da kazada sürücü araç içerisinde sıkışarak yaşamını yitirdi
Yalova elektrik kesintisi | 11 Aralık 2023 Pazartesi
Günlük Burç Yorumları | 11 Aralık 2023 Pazartesi