Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOGG CEO’su Karakaş Bursa’da konuştu: "Küresel rekabette farklılaşmak şart"

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, BUSİAD’ın 14. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, "Dünyanın en modern mobilite ekosistemini kurmak için yola çıktık." dedi ve Togg’un başarılarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2024 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2024 23:51
Kaynak: AA
TOGG CEO’su Karakaş Bursa’da konuştu: "Küresel rekabette farklılaşmak şart"

Türkiye’nin yerli otomobil markası TOGG’un Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BUSİAD) düzenlediği "14. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Karakaş, TOGG’un bir otomobilden fazlasını üretmek için yola çıktığını belirterek, kullanıcı merkezli bir mobilite ekosistemi kurma hedeflerini vurguladı.

“DÜNYANIN İLAVE BİR ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETİCİSİNE İHTİYACI YOK”

Gürcan Karakaş, TOGG’un başlangıçta yalnızca bir otomobil firması olarak konumlanmadığını ifade etti.

“Eğer bir otomobil firması olarak yola çıksaydık, 150 yıldır bu işi yapan şirketlerle savaşmak zorunda kalırdık. Ancak farklılaşarak bir değer oluşturmazsanız, geliştirdiğiniz ürün uzun ömürlü olmaz. Dünyanın en modern mobilite ekosistemini kurmayı hedefliyoruz ve küresel dünyada rekabet edecek bir Türk şirketi olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

“T10X TRAFİKTE 44 BİN ADEDE ULAŞTI”

Karakaş, TOGG’un ilk modeli T10X’in şu ana kadar 44 bin adet trafik tesciline ulaştığını ve geçen ay satış rekoru kırdıklarını belirtti. Ayrıca TOGG’un online satışlarının 177 bin adedi bulduğunu ifade ederek, “Bu ilgi beklentilerimizin de ötesinde. Layık olmaya çalışıyoruz.” dedi.

“MOBİLİTE EKOSİSTEMİNE YATIRIM YAPIYORUZ”

Karakaş, mobilite ekosistemi üzerine inşa ettikleri altyapı hakkında bilgi verdi. TOGG Trumore mobil uygulamasını geliştirmeye devam ettiklerini belirterek, şu sözleri kullandı:

“Uygulamamızı eğlence, lokasyon bazlı hizmetler, start-up’lar için ölçek ekonomisi, dijital sağlık gibi konularda geliştireceğiz. 2035 yılına kadar sektörün karlılığının yarısı mobilite ekosisteminden gelecek.”

TOGG’UN BAŞARISI PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programın sonunda BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Türkay, Gürcan Karakaş’a sektöre katkılarından dolayı bir plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.