'Tarihi Taş Fırın' İşletmecisi Gürsel Kavan: En başta sağlık gelir
'Tarihi Taş Fırın' İşletmecisi Gürsel Kavan: En başta sağlık gelir
Ördekli Kültür Merkezinin karşısında yer alan Abdal meydanında 42 yıldır faaliyetlerini sürdüren Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan, korona virüs tedbirlerini eksiksiz olarak aldıklarını söyledi. Kavan, fırınının önüne "Sağlığınız bizim için önemli. Sosyal mesafemizi Koruyoruz. Lütfen sırayı bu çizginin gerisinde bekleyiniz."şeklinde uyarıcı bantlar yapıştırdı.
Haber Giriş Tarihi: 07.04.2020 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2020 06:30
Kaynak:
Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Onur KIZILKAYA
Çin'de başlayıp ülkemizi de etkisi alıp can kaybına sebep olan korona virüsle (Kovid-19) mücadelede uyarılarda bulunup yol gösteren; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere bu konuda emek verenlere teşekkür eden Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan, fırının da müşterilerin ve personelin sağlığı için her gün dezenfekte işlemi yapıldığını belirtti.
Konuya ilgili bilgi veren Kavan; ''Ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen Korona virüs salgınında uygulanan tedbirler ışığında Tarihi Taş Fırın'ımız halkımızın hizmetine devam etmektedir. Müşterilerimizin ve personelimizin sağlığını korumak için tüm hijyen ve dezenfekte tedbirlerimizi aldık. Bu kapsamda düzenli periyotlarla fırınımız dezenfekte edilmektedir. Halkımız tüm tedbirlere uyarak meşhur lezzetlerimize bu günlerde dahi ulaşabilir.'' diye konuştu.
Kavan fırının önüne tedbir için mesafe bantı yapıştırdı.
KAMPANYA BAŞLATTI
Hükümetin virüse karşı aldıkları kararları harfiyen yerine getirdiklerini de dile getiren Kavan, devlet ve millet el ele vererek bu zor günleri de atlatacaklarına inandıklarını da ifade etti. Gürsel Kavan, Valilik'ten aldığı özel izinle sağlık çalışanlarına yönelik başlattığı kampanya ile ilgili olarak ta bilgiler verdi. Binek aracına 'Siz evde kal dediniz ama biz kayıtsız kalamadık. Özür dileriz.' şeklinde giydirme yapan Kavan, özel kutular içine, ürettiği tahinli pide ve simitleri koyup hastanelerde hizmet veren, sağlık çalışanlarına bedelsiz dağıttığını söyledi. Kavan, özel kutuların üzerine ise 'Bizler için hayatını tehlikeye atıp, gecesini gündüzüne katarak nice fedakarlıklarla mücadele eden siz kıymetli sağlık çalışanlarımıza en derin şükranlarımızla naçizane ikramımızdır. Afiyet olsun.' şeklinde yazdırdı.
Geçen sene yapılan yarışmalar çekişmeli geçmişti.
"KOVALAMACA OYNADIM"
Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan beş yaşında Kars'tan Bursa'ya taşındıklarını ve o yaşlarda okul harçlıklarını çıkarabilmek adına su satmak için zabıtalarla kovalamaca oynadığını, Bursa'ya uyum sağlamada zorluklar çektiğini ifade etti. Kavan, "42 yıldan bu yana, hayran olduğum ve ekmeğini yediğim Cennet Bursa'mın ekonomisine iki veliahtım ile katkıda bulunma uğraşı veriyorum." ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ramazan etkinlikleri ilgi gördü.
"NASİHATLARA GÖRE HAREKET EDİYORUM "
42 yıldır titizlikle hizmet verdiklerini söyleyen Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan rahmetli babasından aldığı özel nasihatleri de anlattı. Kavan, "Babam Sabri Kavan'ın bana tek vasiyeti yarım asırlık lezzet olan tahinli pidenin ilk günkü tarifini asla bozmamam idi. Bu vasiyetle ben oğul Gürsel Kavan 3. nesil çocuklarım yani babamın torunları Enes ve Bilal Kavan'a aynı düsturu ve tarifi öğreterek onlara sancağı devredeceğim. 3. nesil yaklaştıkça modern çağa ayak uyduran işletmemiz gerek sosyal medya, gerekse yüz yüze aldığı yorumlarla müşterilerinin beğenisini kazanmış durumda. Bugünlerde Abdal meydanında üretimine devam eden Tarihi Taş Fırın yakınlarda 42. yılına özel 42 kişi ile tahinli pide yeme yarışması düzenleyecek. Her kesimden başvuruların kabul edileceği yarışma noter huzurunda gerçekleştirilecek ve 20 dakika içine en çok tahinliyi yiyen yarışmacı birinci olacak. Sadece birinciye değil ilk beş yarışmacıya toplamda 17 çeyrek ve bir gram altın dağıtılacak. Sanat ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinin de katılacağı yarışmanın büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Altın ödüllerinden kazanamayan 35 yarışmacıya da teselli ikramiyesi olarak bir başka özel lezzet olan ıspanaklı ve peynirli birer tepsi hediye edilecek. Yani boş yok. Yarışmadaki amacımıza gelince tarihi tahinli pidemizi yeni nesillere de sevdirmek."şeklinde konuştu.
Gürsel Kavan, sanatçı Kutlu Kaya ile organizatör Engin Çağlar'a virüs karşısında aldığı tedbirleri gösterdi.
Tarihi Taş Fırın da tahinli pide başta olmak üzere simit, açma, kek, cevizli lokum ve börek çeşitleri de satışa sunuluyor.
Kavan, kuyrukta bekleyen müşterilerine kolonya ikram etmeyi de ihmal etmiyor.
Hayırsever kişiliğiyle de tanınan Gürsel Kavan, ürünlerini herkesin tatmasını sağlıyor.
Gürsel Kavan fırınının önüne tedbir amaçlı bant yapıştırdı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
'Tarihi Taş Fırın' İşletmecisi Gürsel Kavan: En başta sağlık gelir
Ördekli Kültür Merkezinin karşısında yer alan Abdal meydanında 42 yıldır faaliyetlerini sürdüren Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan, korona virüs tedbirlerini eksiksiz olarak aldıklarını söyledi. Kavan, fırınının önüne "Sağlığınız bizim için önemli. Sosyal mesafemizi Koruyoruz. Lütfen sırayı bu çizginin gerisinde bekleyiniz."şeklinde uyarıcı bantlar yapıştırdı.
Onur KIZILKAYA
Çin'de başlayıp ülkemizi de etkisi alıp can kaybına sebep olan korona virüsle (Kovid-19) mücadelede uyarılarda bulunup yol gösteren; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere bu konuda emek verenlere teşekkür eden Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan, fırının da müşterilerin ve personelin sağlığı için her gün dezenfekte işlemi yapıldığını belirtti.
Konuya ilgili bilgi veren Kavan; ''Ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen Korona virüs salgınında uygulanan tedbirler ışığında Tarihi Taş Fırın'ımız halkımızın hizmetine devam etmektedir. Müşterilerimizin ve personelimizin sağlığını korumak için tüm hijyen ve dezenfekte tedbirlerimizi aldık. Bu kapsamda düzenli periyotlarla fırınımız dezenfekte edilmektedir. Halkımız tüm tedbirlere uyarak meşhur lezzetlerimize bu günlerde dahi ulaşabilir.'' diye konuştu.
Kavan fırının önüne tedbir için mesafe bantı yapıştırdı.
KAMPANYA BAŞLATTI
Hükümetin virüse karşı aldıkları kararları harfiyen yerine getirdiklerini de dile getiren Kavan, devlet ve millet el ele vererek bu zor günleri de atlatacaklarına inandıklarını da ifade etti. Gürsel Kavan, Valilik'ten aldığı özel izinle sağlık çalışanlarına yönelik başlattığı kampanya ile ilgili olarak ta bilgiler verdi. Binek aracına 'Siz evde kal dediniz ama biz kayıtsız kalamadık. Özür dileriz.' şeklinde giydirme yapan Kavan, özel kutular içine, ürettiği tahinli pide ve simitleri koyup hastanelerde hizmet veren, sağlık çalışanlarına bedelsiz dağıttığını söyledi. Kavan, özel kutuların üzerine ise 'Bizler için hayatını tehlikeye atıp, gecesini gündüzüne katarak nice fedakarlıklarla mücadele eden siz kıymetli sağlık çalışanlarımıza en derin şükranlarımızla naçizane ikramımızdır. Afiyet olsun.' şeklinde yazdırdı.
Geçen sene yapılan yarışmalar çekişmeli geçmişti.
"KOVALAMACA OYNADIM"
Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan beş yaşında Kars'tan Bursa'ya taşındıklarını ve o yaşlarda okul harçlıklarını çıkarabilmek adına su satmak için zabıtalarla kovalamaca oynadığını, Bursa'ya uyum sağlamada zorluklar çektiğini ifade etti. Kavan, "42 yıldan bu yana, hayran olduğum ve ekmeğini yediğim Cennet Bursa'mın ekonomisine iki veliahtım ile katkıda bulunma uğraşı veriyorum." ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ramazan etkinlikleri ilgi gördü.
"NASİHATLARA GÖRE HAREKET EDİYORUM "
42 yıldır titizlikle hizmet verdiklerini söyleyen Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan rahmetli babasından aldığı özel nasihatleri de anlattı. Kavan, "Babam Sabri Kavan'ın bana tek vasiyeti yarım asırlık lezzet olan tahinli pidenin ilk günkü tarifini asla bozmamam idi. Bu vasiyetle ben oğul Gürsel Kavan 3. nesil çocuklarım yani babamın torunları Enes ve Bilal Kavan'a aynı düsturu ve tarifi öğreterek onlara sancağı devredeceğim. 3. nesil yaklaştıkça modern çağa ayak uyduran işletmemiz gerek sosyal medya, gerekse yüz yüze aldığı yorumlarla müşterilerinin beğenisini kazanmış durumda. Bugünlerde Abdal meydanında üretimine devam eden Tarihi Taş Fırın yakınlarda 42. yılına özel 42 kişi ile tahinli pide yeme yarışması düzenleyecek. Her kesimden başvuruların kabul edileceği yarışma noter huzurunda gerçekleştirilecek ve 20 dakika içine en çok tahinliyi yiyen yarışmacı birinci olacak. Sadece birinciye değil ilk beş yarışmacıya toplamda 17 çeyrek ve bir gram altın dağıtılacak. Sanat ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinin de katılacağı yarışmanın büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Altın ödüllerinden kazanamayan 35 yarışmacıya da teselli ikramiyesi olarak bir başka özel lezzet olan ıspanaklı ve peynirli birer tepsi hediye edilecek. Yani boş yok. Yarışmadaki amacımıza gelince tarihi tahinli pidemizi yeni nesillere de sevdirmek."şeklinde konuştu.
Gürsel Kavan, sanatçı Kutlu Kaya ile organizatör Engin Çağlar'a virüs karşısında aldığı tedbirleri gösterdi.
Tarihi Taş Fırın da tahinli pide başta olmak üzere simit, açma, kek, cevizli lokum ve börek çeşitleri de satışa sunuluyor.
Kavan, kuyrukta bekleyen müşterilerine kolonya ikram etmeyi de ihmal etmiyor.
Hayırsever kişiliğiyle de tanınan Gürsel Kavan, ürünlerini herkesin tatmasını sağlıyor.
Gürsel Kavan fırınının önüne tedbir amaçlı bant yapıştırdı.
Son Haberler
Ege Denizi'nde 6 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi
İBB soruşturmasında 16 şüpheliye tutuklama istemi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörü bitirmek üzereyiz"