Tahinli pide (Tahanlı) nasıl yapılır? Tahinli pide yapmak için hangi malzemeler kullanılır?
Tahinli pide (Tahanlı) nasıl yapılır? Tahinli pide yapmak için hangi malzemeler kullanılır?
Günümüze Osmanlı Sarayı'nın zengin mutfağından gelen, severek yenilen tahinli pide nasıl yapılır? Tahinli pide yapmak için gerekli olan malzemeler nelerdir?
Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 22:38
Kaynak:
İHA
Bursa’nın Dünyaya açılan lezzet listesinde yerini alan tahinli pide, gerçek adıyla tahanlı olarak biliniyor. Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen Bursalılar tarafından keyifle yenilen tahanlı pideyi Abdal Simit Fırını ve Kayhan'da afiyetle yiyebilirsiniz.
Usta ellerden çıkan bu lezzetli yöresel hamurlu tatlıyı siz de evinizde yapabilirsiniz.
Tahanlı pide için malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 yumurta
100 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaş maya
300 gr un
Harç İçin
1 su bardağı tahin
1 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
TAHİNLİ PİDE NASIL YAPILIR?
Maya bir su bardağı soğuk suda eritilerek mayasının gelmesi beklenir. Yumurtaların sarısı üzerine sürmek için ayrılır, yumurtanın beyaz kısmı şeker ve yağ karıştırılır un yavaşça bu karışıma ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilerek üzeri kapatılır mayasının gelmesi beklenir. Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak oklava ile inceltilir. Açılar hamurların kenarları yarım santim içe kıvrılarak tepsiye dizilir. Tepside bir süre daha hamurun mayasının gelmesi beklenir, kenarlarına yumurta sarısı sürülür. Tahine şeker ve su eklendikten sonra hamurun ortasına yerleştirilerek orta ısıdaki fırında pidelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (Kültür Portalı)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tahinli pide (Tahanlı) nasıl yapılır? Tahinli pide yapmak için hangi malzemeler kullanılır?
Günümüze Osmanlı Sarayı'nın zengin mutfağından gelen, severek yenilen tahinli pide nasıl yapılır? Tahinli pide yapmak için gerekli olan malzemeler nelerdir?
Bursa’nın Dünyaya açılan lezzet listesinde yerini alan tahinli pide, gerçek adıyla tahanlı olarak biliniyor. Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen Bursalılar tarafından keyifle yenilen tahanlı pideyi Abdal Simit Fırını ve Kayhan'da afiyetle yiyebilirsiniz.
Usta ellerden çıkan bu lezzetli yöresel hamurlu tatlıyı siz de evinizde yapabilirsiniz.
Tahanlı pide için malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 yumurta
100 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaş maya
300 gr un
Harç İçin
1 su bardağı tahin
1 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
TAHİNLİ PİDE NASIL YAPILIR?
Maya bir su bardağı soğuk suda eritilerek mayasının gelmesi beklenir. Yumurtaların sarısı üzerine sürmek için ayrılır, yumurtanın beyaz kısmı şeker ve yağ karıştırılır un yavaşça bu karışıma ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilerek üzeri kapatılır mayasının gelmesi beklenir. Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak oklava ile inceltilir. Açılar hamurların kenarları yarım santim içe kıvrılarak tepsiye dizilir. Tepside bir süre daha hamurun mayasının gelmesi beklenir, kenarlarına yumurta sarısı sürülür. Tahine şeker ve su eklendikten sonra hamurun ortasına yerleştirilerek orta ısıdaki fırında pidelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (Kültür Portalı)
Kaynak: İHA
Son Haberler
Bursa hava durumu | Bursa kavruluyor! 26 Temmuz 2025
Kadınların kabusu başladı! Bu lekelere dikkat
26 Temmuz 2025| Kocaeli için doğru ezan vakitleri burada! Kocaeli namaz vakitleri