Bursa'yla özdeşleşmiş olan tahinli pide ve simit, sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Abdal bölgesinde bulunan fırınların önünde ise uzun kuyruklar oluşuyor.
Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 07:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 07:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ali KAMUR
Ramazan ayının gelmesiyle Bursa'daki fırınlarda da hareketlilik artarken, Abdal Caddesi'nde bulunan tarihi fırınların simitleri ve tahinli pideleri vatandaşlardan oldukça ilgi görüyor. Seri üretime eşdeğer çalışan fırınların önünde uzun kuyruklar meydana geliyor. Hummalı bir çalışmanın gözlemlendiği fırınlardan çıkan lezzetler vatandaşların sahur sofralarını süslüyor.
YILIN 365 GÜNÜ SIRA VAR
Tahinli pidenin Bursa'ya has bir lezzet olduğunu anlatan vatandaşlar, sadece Ramazan ayında değil yılın 365 günü tüketilen bu lezzet için Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ilk olarak bu bölgeye uğruyor. Tahinli pidenin simidin Bursa'yla özdeşleşmesini hakkında bilgi alan bu Ramazan ayı dolayısıyla bu lezzetleri sahurda tadıyor. Sahurda hem tok tutması hem de az susatması sebebiyle çok tercih edildiğini belirten ustalar, iftarda ise tatlı niyetiyle tüketilebileceğini söylüyor.
RAMAZAN AYINDA SAHURLUK
Bursa'da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen ve yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen tahinli pide, lezzetini, taş fırındaki pişirilme yönteminden alıyor. Ramazan dolayısıyla sahurluk tercih edilen bu lezzet vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Diğer fırınlarda pişirildiği zaman lezzetini kaybeden tahinli pide, tadı ve görünümüyle kent sakinlerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Bursa'ya özgü bu lezzet, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerden yoğun talep alıyor. Mayalı hamurun üzerine pekmezli tahin ve şeker dökülerek fırında pişirilen tahinli pide, kentte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi halindeyken Ramazan ayında da sahur sofralarını tatlandırıyor. Tahinli pide için sahur vakti fırınların önünde kuyruklar oluşuyor. Pideli köfte, cantık, İnegöl köfte, kestane şekeri gibi farklı yöresel tatlara sahip olan Bursa'nın damak tatlarından biri olan tahinli pide, görüntüsünün yanı sıra lezzetiyle de yerli ve yabancı turistlerin tercihi olmaya devam ediyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Sahurda Abdal'da simit kuyruğu
Bursa'yla özdeşleşmiş olan tahinli pide ve simit, sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Abdal bölgesinde bulunan fırınların önünde ise uzun kuyruklar oluşuyor.
Ali KAMUR
Ramazan ayının gelmesiyle Bursa'daki fırınlarda da hareketlilik artarken, Abdal Caddesi'nde bulunan tarihi fırınların simitleri ve tahinli pideleri vatandaşlardan oldukça ilgi görüyor. Seri üretime eşdeğer çalışan fırınların önünde uzun kuyruklar meydana geliyor. Hummalı bir çalışmanın gözlemlendiği fırınlardan çıkan lezzetler vatandaşların sahur sofralarını süslüyor.
YILIN 365 GÜNÜ SIRA VAR
Tahinli pidenin Bursa'ya has bir lezzet olduğunu anlatan vatandaşlar, sadece Ramazan ayında değil yılın 365 günü tüketilen bu lezzet için Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ilk olarak bu bölgeye uğruyor. Tahinli pidenin simidin Bursa'yla özdeşleşmesini hakkında bilgi alan bu Ramazan ayı dolayısıyla bu lezzetleri sahurda tadıyor. Sahurda hem tok tutması hem de az susatması sebebiyle çok tercih edildiğini belirten ustalar, iftarda ise tatlı niyetiyle tüketilebileceğini söylüyor.
RAMAZAN AYINDA SAHURLUK
Bursa'da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen ve yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen tahinli pide, lezzetini, taş fırındaki pişirilme yönteminden alıyor. Ramazan dolayısıyla sahurluk tercih edilen bu lezzet vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Diğer fırınlarda pişirildiği zaman lezzetini kaybeden tahinli pide, tadı ve görünümüyle kent sakinlerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Bursa'ya özgü bu lezzet, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerden yoğun talep alıyor. Mayalı hamurun üzerine pekmezli tahin ve şeker dökülerek fırında pişirilen tahinli pide, kentte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi halindeyken Ramazan ayında da sahur sofralarını tatlandırıyor. Tahinli pide için sahur vakti fırınların önünde kuyruklar oluşuyor. Pideli köfte, cantık, İnegöl köfte, kestane şekeri gibi farklı yöresel tatlara sahip olan Bursa'nın damak tatlarından biri olan tahinli pide, görüntüsünün yanı sıra lezzetiyle de yerli ve yabancı turistlerin tercihi olmaya devam ediyor.
En Çok Okunan Haberler
İYİ Parti'de kurultay günü! Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Yahudi yerleşimcilerden Filistinlilere saldırı
DNA testi sonuçlandı! Dere yatağında bulunan kemikler kızıyla eşleşti
Öğrencileri taşıyan otobüs devrildi! Çok sayıda yaralı var
Buse Naz Çakıroğlu, üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu
Telgraf otu çay üreticilerini tedirgin ediyor!
Bursa'da hurdadan efsaneye dönüşüm!
Turist rehberleri ve seyahat acenteleri için yeni dönem! Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!
Yol kenarındaki ağaçlık alanda erkek cesedi bulundu
Bursa'da seyir halindeki aracın üzerine ağaç devrildi!
Çin'deki ekonomik belirsizlikler altın fiyatını arttırıyor!
Fenerbahçe'de seçim günü: Divan Kurulu Başkanı belli oldu!