Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı Yıldırım’da hayat buldu

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle başlatılan “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı” kapsamında Halk Sağlığı Haftası’nda Yıldırım Arif Nihat Asya İlkokulu’nda farkındalık etkinliği düzenlendi. 1.643 öğrenciye sağlıklı yaşam eğitimi verildi, öğrenciler “Sağlık Elçisi” ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2025 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2025 09:57
Muhabir: Fethiye AKIN
“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı Yıldırım’da hayat buldu

Nisan 2025’te Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı”, Halk Sağlığı Haftası kapsamında Bursa’nın Yıldırım ilçesi Arif Nihat Asya İlkokulu’nda özel bir etkinlikle sürdürüldü.

Programa; Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Bursa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı İrfan Oğuz, çok sayıda öğretmen, veli ve sivil toplum temsilcisi katıldı. Hafta boyunca çocuklara sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmak amacıyla kapsamlı bir eğitim süreci yürütüldü.

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı Yıldırım’da hayat buldu - Bursa Hayat Gazetesi-2

BİNLECE ÖĞRENCİYE EĞİTİM SAĞLIK PERSONELİ İLE UYGULAMALI BİLGİLENDİRME

Etkinlik kapsamında görevli 35 sağlık personeli, toplam 1.643 öğrenciye sağlıklı beslenme, kişisel hijyen, fiziksel aktivite ve acil durum farkındalığı gibi başlıklarda eğitim verdi. Eğitimlerin temel hedefi; çocukların erken yaşta sağlık okuryazarlığını artırmak ve bu bilinci çevrelerine yaymalarını sağlamaktı.

Bu doğrultuda her öğrenci, aldığı bilgileri ailesiyle ve çevresiyle paylaşmak üzere “Sağlık Elçisi” olarak ilan edildi. Program, eğitici olduğu kadar eğlenceli içerikleriyle de öğrencilerin ilgisini çekti.

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı Yıldırım’da hayat buldu - Bursa Hayat Gazetesi-3

YUNUS BULUT: “OKULLAR SAĞLIK BİLİNCİNİN MERKEZİ OLUYOR”

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, projenin önemine şu sözlerle dikkat çekti:

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı sayesinde okullar yalnızca akademik bilgi verilen yerler olmaktan çıkıyor. Artık sağlıklı yaşam bilincinin kazandırıldığı merkezler hâline geliyor. Bu yaklaşım, öğrencilerin hem kendi sağlıklarıyla ilgili bilinçli kararlar almalarını sağlıyor hem de onları toplumda sağlık farkındalığını artıran rol modeller haline getiriyor.”

SAĞLIK ELÇİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Etkinlik kapsamında öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisi, veliler ve protokol üyeleri tarafından büyük alkış aldı. Gösterinin ardından eğitime katılan tüm öğrencilere “Sağlık Elçisi” belgeleri takdim edildi.

Etkinliğin son bölümünde, okul bahçesine kurulan sağlık bilgilendirme stantları gezildi. Katılımcılar, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve hijyen konusunda hazırlanan bilgilendirici içerikleri deneyimledi.

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı Yıldırım’da hayat buldu - Bursa Hayat Gazetesi-4

BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMLA SAĞLIKLI BİR GELECEĞE

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı, yalnızca öğrencileri değil; öğretmenleri, velileri ve tüm toplumu kapsayan bütüncül bir sağlık farkındalığı yaklaşımını benimsiyor. Erken yaşta kazanılan bu alışkanlıklarla sağlıklı bireylerin ve dolayısıyla sağlıklı toplumların inşa edilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.