Hava Durumu

Mimar Odası Bursa Şubesi, öğrencilere mimarlığı anlattı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Bursa Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrencilere mimarlığı anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 14:48
Kaynak: Mimarlar Odası Bursa Şubesi-Bülten
Mimar Odası Bursa Şubesi, öğrencilere mimarlığı anlattı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kurtuluş Göktaş ile Sosyal Etkinlikler Komitesi Üyesi İpek Nur Demir, Bursa Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen İŞKUR’un Meslek Danışmanlığı programında meslek tercihinde bulunacak öğrencilere mimarlığı anlatarak Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerle bilgi payşaşımında bulunan Göktaş ve Demir, “Mimarlık evrensel bir meslektir. Mimarlık, binaları ve diğer fiziki yapıları tasarlama ve kurma sanatı ve bilimidir” açıklamasında bulundu.

“MİMARLIK EVRENSEL BİR MESLEKTİR”

Mimarların, insanların yaşamasını kolaylaştırmak ve barınma, dinlenme, çalışma, eğlenme gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak üzere gerekli mekânları, işlevsel gereksinmeleri ekonomik ve teknik olanaklarla bağdaştırarak estetik yaratıcılıkla inşa edilmesini sağladıklarını ifade eden Göktaş ve Demir açıklamalarını şöyle sürdü: “Mimarlık evrensel bir meslektir. Mimarlar, insanlık tarihinin her döneminde önemli olmuştur ve bir kentin dokusunu oluşturan kamu yapılarından basit konut tiplerine kadar her türlü açık ve kapalı mekanı tasarlamışlardır. Bu çevre kırsal veya kentsel olabileceği gibi, yapıları veya mekanları kuşatan yakın dış çevre de mimari tasarımın kapsamına girer. Mekan, içinde yaşamın gerçekleştiği fizik ortam olarak tanımlanabilir. Mekanın oluşabilmesi ve üretilebilmesi için yapılara, yaşamın her gün artan çeşitliliği göz önüne alınırsa, oldukça karmaşık ilişkiler düzeni içinde yapılaşmış fizik çevreye gereksinme vardır. Mimari tasarımın öznesi olan yaşam, coğrafi, iklimsel, kültürel, demografik farklılıklar içerir.”

Program sonunda meslek tercihi yapacak öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Kaynak: Mimarlar Odası Bursa Şubesi-Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.