Hava Durumu

Küreklidere Şelalesi'ne nasıl gidilir? Küreklidere Şelalesi giriş ücreti ne kadar?

Küreklidere Şelalesi'ne nasıl gidilir? Küreklidere Şelalesi giriş ücreti ne kadar? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, Küreklidere Şelalesi'ne nasıl gidilir? Küreklidere Şelalesi giriş ücreti ne kadar? sorularının yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
Küreklidere Şelalesi'ne nasıl gidilir? Küreklidere Şelalesi giriş ücreti ne kadar?

Yeşilin her tonunu barındıran ormanlarla çevrili bir vadide, 82 metre yüksekliğinden süzülen bir şelale... Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yer alan Küreklidere Şelalesi, adeta doğanın yarattığı bir sanat eseri. Şehir merkezine sadece 19 kilometre uzaklıkta bulunan bu cennet köşesi, özellikle yaz aylarında serinlemek ve doğayla iç içe olmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası.

Küreklidere Şelalesi'ne nasıl gidilir? Küreklidere Şelalesi giriş ücreti ne kadar?-Bursa Hayat Gazetesi-2

Küreklidere Şelalesi'ne giden yol boyunca, 55 farklı ağaç türüne ev sahipliği yapan yemyeşil bir vadide keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Şelalenin serin sularının sesini dinlerken, temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Piknik masaları ve çeşmelerin bulunduğu alanda ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Küreklidere Şelalesi, doğa yürüyüşü ve kamp yapmak isteyenler için de mükemmel bir yer. Çeşitli zorluk derecelerinde doğa yürüyüşü parkurları ile kamp alanları, macera tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunuyor. Sonbaharda ise ağaçların renk cümbüşü ile şelale bambaşka bir güzelliğe bürünüyor.

Şelalenin sunduğu eşsiz manzaraya ulaşmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Şelalenin bulunduğu bölgeye araçla ulaşım mümkün değil. Son 2 kilometreyi yaya olarak tamamlamanız gerekiyor. Dikkatli bir şekilde ilerlemeniz ve sağlam ayakkabılar giymeniz tavsiye edilir.

Şelalenin en büyüleyici manzarasını sunan bölüme sadece ağaçlara bağlı iplere tutunarak inmek mümkün. Bu iniş biraz tehlikeli olabileceğinden dikkatli olunması ve gerekli emniyet tedbirlerinin alınması önemlidir.

KÜREKLİDERE ŞELALESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Bursa şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Küreklidere Şelalesi'ne özel araçla veya toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz.

Özel Araçla: Şehir merkezinden Yıldırım tabelalarını takip ederek Hamamlıkızık semtine ulaşabilirsiniz. Semtin içinden kent ormanı tabelalarını takip ederek şelaleye ulaşabilirsiniz. Aracınızı park ettikten sonra 200 metrelik bir yürüyüş sonucunda şelaleye ulaşabilirsiniz.

Toplu Taşıma: Derekızık ve Saitabat ana hatları üzerinde yer alan D/19 ve D/20 numaralı belediye otobüsleri ile şelaleye yakın bir yere ulaşabilirsiniz. Kent ormanı içerisinden araç sonrasında 2 km yürüme mesafesi, Derekızık – Saitabat köyleri arasından geldiğinizde 400 metre yürüyüş mesafesi vardır.

KÜREKLİDERE ŞELALESİ'NE GİTMEDEN ÖNCE:

Rahat ayakkabılar ve giysiler giyin.Yanınızda su ve atıştırmalık bulundurun.Şapka ve güneş kremi kullanmayı unutmayın.Çöplerinizi geride bırakmayın.Doğaya saygılı olun.

Küreklidere Şelalesi, Bursa'nın saklı cennetlerinden biri. Doğayla iç içe olmak, serinlemek ve unutulmaz bir deneyim yaşamak için bu eşsiz güzelliği keşfetmeyi unutmayın.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.