Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgız Kültürü İznik’te yaşatıldı

Kırgızistan ile Türkiye arasındaki kültürel bağları pekiştiren Kırgız Şenlikleri, bu yıl İznik’te büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Geleneksel oyunlar, yemekler ve kardeşlik mesajlarıyla dolu etkinlik, iki ülke arasındaki dostluğu bir kez daha perçinledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2025 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2025 09:34
Muhabir: Damla Dilmeç
Kırgız Kültürü İznik’te yaşatıldı

Kırgız Cumhuriyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kırgız Şenlikleri, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Bursa’nın tarihi ilçesi İznik, Kırgız kültürünün zenginliklerine ev sahipliği yaptı. Etkinliğe hem Türkiye’den hem de Kırgızistan’dan üst düzey katılım gerçekleşti.

Programa; Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, İznik Kaymakamı Arif Karaman, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İznik İlçe Başkanı İnanç Şahin, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Lira Sydykova, Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov, Bursa Fahri Konsolosu Bilal Tutuş, Bolu Fahri Konsolosu Atillahan Kurt, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Kırgız vatandaşı katıldı.

KIRGIZ TÜRBESİNDE DUA VE KURBAN

Etkinlik kapsamında ilk olarak Kırgızlar Türbesi ziyaret edildi. Burada dualar edilirken, kurban kesimi de gerçekleştirildi. Ardından heyet, İznik Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Kağan Mehmet Usta ile bir araya geldi.

500 KİŞİLİK KIRGIZ HEYETİ ŞENLİK ALANINDA BULUŞTU

Kırgız vatandaşlar ve protokol üyeleri daha sonra İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi yanındaki etkinlik alanına geçti. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı alanda, geleneksel Kırgız yemekleri pişirilerek konuklara ikram edildi. Etkinlik boyunca geleneksel oyunlar oynanarak kültürel miras yaşatıldı.

BAŞKAN USTA: “KÜLTÜREL BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürlerin buluşma noktası olan İznik’te, Kırgız kardeşlerimizin geleneksel şenliklerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kökleri Orta Asya’nın engin bozkırlarına uzanan Kırgız kültürü; misafirperverliği, dayanışmayı ve doğayla uyum içinde yaşamayı merkeze alan zengin bir geçmişe sahiptir. Bu kültürü burada yaşatmak, bizim için hem kültürel bir zenginlik hem de dostluk köprüsüdür.”

Usta ayrıca, bu etkinliğin sadece geleneklerin değil, ortak tarih ve kardeşliğin de ifadesi olduğunu belirtti.

İZNİK ÇİNİSİ HEDİYE EDİLDİ

Etkinlik sonunda Başkan Kağan Mehmet Usta, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, İstanbul Başkonsolosu Lira Sydykova, Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov ve Bolu Fahri Konsolosu Atillahan Kurt’a günün anısına İznik Çinisi takdim etti.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.