Hava Durumu

'Kanal İnegöl' açıldı!

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katılımı ile Kanal İnegöl projesi, düzenlenen coşkulu törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 14:37
Kaynak: İHA
'Kanal İnegöl' açıldı!

İnegöl Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan ve Mesudiye Mahallesinde adeta bölgenin çehresini değiştiren Kanal İnegöl projesi bugün düzenlenen coşkulu törenle açıldı. Törene, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ayhan Salman ile Refik Özen, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.  Kanal İnegöl açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilavetleriyle devam eden programda, Tarihi İnegöl Mehteri de mini bir konser verdi.

Protokol konuşması öncesinde Tarihi İnegöl Mehteri alana davet edilerek, vatandaşlara gösteri yapıldı. Ardından konuşmalara geçildi.

"YATIRIMLARIMIZLA BİRLİKTE GELİŞİYOR"
Konuşması için ev sahibi olarak kürsüye davet edilen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, " Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öncelikle, buradan olan herkese teşekkğt ediyorum. Çok heyecanlıyız ama bir yanımız da buruk. Şehitlerimizi rahmet anıyoruz. Mesudiye mahallesindeyiz. Gelişmekte olan bir yer burası. Yaptığımız yatırımlar, altyapılar, kanal çalışmaları sayesinde geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"30 MİLYON TL HARCADIK"

Bu Kanal, 850 metre uzunluğunda. Toplam alanımız 37 bin mt2. Çocuk oyun alanları, kütüphaneler, spor sahalarını içerisinde barındırmakta. Bu projemizde 30 min TL gibi bir bütçe kullandık. Büyükşehir bu konuda bize çok yardımcı oldu. Yapımının başladığı günden itibaren alanı geziyor ve vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Projenin halkımıza hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

"İSRAİL KATİLDİR, YAPTIĞI DA KATLİAMDIR!"
Ardından kürsüye davet edilen Başkan Alinur Aktaş, " Biz daha yeni bir proje yapabilir miyiz diye düşünürken, Filistin'de masum kardeşlerimiz katlediliyor. Filistinli kardeşlerimizle ilgili gerekli işlemlerin Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacağına hiç şüpheniz olmasın. İsrail bir katildir, yaptığı da katliamdır." dedi.

"50 YILLIK SU İHTİYACI KARŞILANACAK"
Konuşmasına yapılan projelerin kıymetini anlatarak devam eden Aktaş," Keşke daha önce Kanal İnegöl'ü gerçekleştirebilseydik. Asıl mesele yapmak değil, yaşatmaktır. 1 milyar tl yi aşan yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Altyapılarda sıkıntı var biliyorum. Hepsini halledeceğiz. Yapılan çalışmalar gerçekten yüksek maliyetli. Buraya gelmeden önce Avrupa Birliği Bankası ile anlaşöa imzaladık. Bursa'nın 50 yıllık su ihtiyacını, barajı taşıyarak karşılayacağız. Devletin tüm imkanlarını seferber ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"FİTNE VE ALGI İLE UĞRAŞIYORLAR"
Muhalefete yüklenerek konuşmasına devam eden Aktaş, " Siz hiç kentsel dönüşüm konuşan CHPli gördünüz mü? Bunlar zor işlerdir. Bizler yapıyor ve vaddettiğimiz sürede evleri teslim ediyoruz. Gerçekten onay veren vatandaşlarımız çok mutlu. Birileri de fitne ve algı ile uğraşıyor. Ben buralıyım. Sıkıntılar var mı? Tabii ki var. Ama hepsini çözeceğiz. Dünyanın bir çok ülkesinde sıkıntı var. Allah'a şükürler olsun üstesinden geliyoruz. İnegöl, AK Parti'ye sahip çıktı. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Daha nice hizmelere inşallah." şeklinde konuştu.

"ÖZGÜR BİR TÜRKİYE İNŞAA EDİYORUZ"
Kürsüye davet edilen ve İnegöl'ün üretkenliği ile Türkiye'nin yüz akı konumunda olduğunu vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, "İnegöl, AK Parti kurulduğundan bu yana bizi bırakmadı. Allah sizlerden razı olsun. Muhalefetin halini görüyorsunuz. Deprem, savaşlar derken iki haftadır Gazze'de soykırım yaşanıyor.   Gazze'de hayatını kaybedenler beş bini geçti. Bunun bir çoğu çocuk ve kadın. Bunun hiçbir izahı olamaz. Aslında oyunun ne kadar büyük olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bizler prangalarından kurtulmuş, oyun bozan ve özgür bir Türkiye'yi inşaa ediyoruz. İsrail'in de hesabını soracağız." dedi.

Konuşmasına birlik, beraberlik mesajları vererek devam eden Özen, " Bu dertle dertlenen bir Cumhurbaşkanımız, milletvekilleriniz ve belediye başkanlarınız var. Bu güne kadar hiç yüzünüzü kara çıkarmadık. Bu güzel projeyi hayata geçiren ve geldipi günden beri farklılık yaratan Alper Taban' a teşekkür ediyorum." dedi.

Ardından konuşması için kürsüye davet edilen Kaymakam Eren Arslan, " İsrail'in yaptığı soykırımı şiddetle kınıyorum. Bu güzel eserleri vatandaşımıza ve ilçemize kazandıran herkese teşekkür ediyorum." 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.