Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İznik Ultra Maratonu 15. kez start aldı! Bine yakın sporcu tarihi parkurda

İznik Ultra Maratonu, 10-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerle bu yıl 15. kez kapılarını açtı. Dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelen bine yakın profesyonel atletin yanı sıra binlerce sporsever, İznik’in kendine has tarihi dokusu ve tabiatı eşliğinde gerçekleşen bu büyük maceraya dahil oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2026 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2026 10:00
Muhabir: Fethiye AKIN
İznik Ultra Maratonu 15. kez start aldı! Bine yakın sporcu tarihi parkurda

İznik’in binlerce yıllık tarihi, 10-12 Nisan tarihlerinde sporun enerjisiyle birleşti.

Maratonun en uzun etapları olan 160K ve 75K yarışları, ilçe protokolünün verdiği startla başlarken; sporcular İznik Gölü’nün büyüleyici manzarası eşliğinde zorlu yollara koyuldu.

DÜNYANIN FARKLI NOKTALARINDAN KATILIM

Temeli 2011’de atılan ve bugün 15. yılına ulaşan İznik Ultra Maratonu, yerel yönetimlerin desteğiyle dev bir festivale dönüştü.

Dünyanın farklı noktalarından gelen katılımcılar, göl çevresindeki dev parkuru tamamen kendi fiziksel güçleriyle tamamlama hedefiyle hareket ediyor.

İznik Ultra Maratonu 15. kez start aldı! Bine yakın sporcu tarihi parkurda -Bursa Hayat-2

ŞAMPİYON NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Program dahilinde 160K’dan 5K’ya kadar uzanan çok sayıda farklı kategori ve çocuk koşuları da yer alırken, bölgedeki 21 mahallenin sakinleri sporcuları alkışlarla karşılıyor.

Toplamda bini aşkın sporseverin buluştuğu bu dev organizasyonun şampiyonları, 12 Nisan 2026 Pazar günü saat 13.30’da Yeşil Cami bahçesinde düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacak.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.