Hava Durumu

İpek Böceği İhracat Ödülleri sahiplerini buldu!

UTİB ve UHKİB’im düzenlediği ‘2023 İpek Böceği İhracat Ödülleri sahiplerini düzenlenen tören ile buldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
İpek Böceği İhracat Ödülleri sahiplerini buldu!

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB) 2022 ve 2023 yıllarındaki başarıları ile ülke ihracatına büyük katkı sağlayan üyelerini ödüllendirdiği İpek Böceği Ödül Töreni, Swissotel Uludağ Bursa’da  düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün önemli bir toplantı. Her bir ödül alacak olan arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Dünya pazarında yer almak, mal satmak çok kolay değil.  Dünya artık iklim değişiklikleri, yeşil enerji, temiz alanda çevresel anlamda büyük bir mücadeleye giriştiler. Tüketiciler de üreticiler de bu konuda duyarlılık göstermeye başladı. Yapılan çalışmalarla ilgili arkadaşlarımızı kutluyorum.  Bursa tekstil ve konfeksiyon alanında birinci sıradaydı. Kaybederken de Bursa olarak markalaşmamız gerekiyordu. O markalarda öne çıkmak isteğimiz, arzumuz. Çaba gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üretime ve ihracata önem verem şehrimiz Türkiye ekonomisine katkı vererek önemli bir konumda.  İhracatta en önemli şey Avrupa’ya hızlı ulaşım, daha temiz enerjiyle ulaşım.  Bizler sizlerin yanındayız. Birlikte olduğumuz sürece, birbirimizi anladığımız sürece Bursa her zaman Bursalılarla birlikte gülecek” dedi.

UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir yaptığı konuşmada,  “Birlik olarak 2022 yılı ihracatını hedefimiz üzerinde gerçekleştirdik. 2023’te yüzde 13’lük bir azalış kaydettik. Tekstil ve hazır giyim konfeksiyon sektörü 30 bin doları aşarak ülkemizin üçüncü ve ideal sektörü konumunda . 2024 yılı ilk üç aylık dönemde yüzde 12’lik bir azalış var. Son dönemde gelen siparişler üzerine bu rakamlar daha da yukarı çıkacak. Büyüme yavaşta olsa istikrarlı bir bakış kazandırıyor. Bir iyileştirme sürecine gireceğimizi bekliyoruz. Siparişler artsa bile ülkemizde hiçbir şey ekonomik olmayacak. Sektörün değişimine baktığımızda farklı ürün ve üretim metotları gündeme gelmesi lazım. Özellikle tasarım, hız ve esneklik konularına odaklanmalıyız. Daha çok üretim yapmalıyız. Tüm bunları yaparken pandemi sonrası değişimi iyi okumamız gerekir. 2030 için tüm markaların  sıfır karbon için tahattüt  veriyorlar . Bunlara hazırlıklı olmamız gerekir. Birlik olarak sektörümüzü ve bölgemizin eğitim iş gücünü artırıyoruz. Sizleri kutluyorum” dedi. 

UTİB Başkanı Pınar  Taşdelen Engin ise, “Geçen sene deprem nedeniyle hepimizin öncelikleri farklılaştı. İhracatçılar olarak bu dönemde seferber olduk. Tüm ihracatçılarımıza katkıları için teşekkür ediyorum. Dünya önemli bir dönüşümün arifesinde. Türk tekstil sektörü umut verici. Sektör içindeki payı 3.4. Bu veriler ülkemiz için ne kadar önemli sektör olduğumuzun altını çiziyor. Entegre üretim yapabilen nadir şehirlerdeniz. Yeşil dönüşümde farkındalığımız rakiplerimizden daha güçlü. Tekstil sektörü 6 milyar dolarlık ihracat yaptı. Geçen yıl ihracatımızda bir duraksama oldu. Tüm olumsuzlara rağmen sektörümüz üretmeye, gelişmeye devam edecek, ediyor. Ülkemiz için çok önemli olan pazarlarda çalışmalara devam ediyoruz. Kadınıyla erkeğiyle dış ticaret açığını verecek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödül alan firmalarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. 


Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay yaptığı konuşmada,  “İhtiyaçlar farkınlıklar ve ilgi alanları çok çabuk değişiyor. Bursa bir sağlık merkeziydi. Mayıs ayından itibaren burada sağlık eğitimleri verilecek. Son 1 yıl içinde 2 kere sandığa gittik. Bir demokrasi şöleninde güzel seçim gerçekleştirdik. Başka Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başta olmak üzere seçilen başkanlara hayırlı olsun diyorum. Artık dünyada ülkelerin yarıştığı dönem bitti. Artık bölgeler ve şehirler yarışmakta. G7’ye girmeyi düşünüyorsanız çok çalışmak bir yeterlilik değil gerekliliktir. Bursa’nın üretim merkezleri baz alındığında yapmış olduğumuz ihracat 20 milyar dolar. Bursa üzerine düşenleri hayata geçirdiği taktirde önümüzdeki 50 yıl ekonomik ve büyümedeki katkısı olacak. Bursa’nın kilogram ihracat değeri 4 dolar 12 sent. Biz ne kadar global arenada iş birliğimizi çoğalttıkça rekabetçiliğimizi artırıyoruz. Şu an Bursa’da 16 fuar yapılıyor.  Ödül alan almayan herkesi tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

UTİB bronz ihracatçı ödülü alanlar: barutçu tekstil, savcan tekstil, Mehmet Faik Yılmaz ipek tekstil, orka hometekstil, Aynes iç ve dış ticaret pazarlama, eres dokuma tekstil, konfedi tekstil, tafeks tekstil, acar ithalat ihracat tekstil, ışıksoy tekstil, öz tekstil. 

ULUDAĞ HAZIR GİYİM ALTIN ÖDÜLLERİ: 

Lilaks dış ticaret, tekpul pori üretim, anıleks tekstil, gali tekstil, Kocaeli alışveriş hizmetleri, güneş eksport tekstil, kimhan klima soğutma tekstil, arkora dış ticaret, dersiyontekstil, cegi tekstil, Belvü tekstil, bebetto tekstil, simsa tekstil, Hardem tekstil, vanelli tekstil. 

ULUDAĞ HAZIR GİYİM GÜMÜŞ İHRACATÇI ÖDÜLLERİ: 


D.C.M tekstil, elyafteks, krayteks, Güldoğan, Günipek kumaş ve iplik, ipekiş mensucat, güleser tekstil, durak tekstil, penolepe kumaş,beztaş pazarlama, moral tekstil, batmaz tekstil, Özdilek ithalat, ihracat ve pazarlama, derhan iç ve dış ticaret, martur sünger ve koltuk tesisleri, evimteks dış ticaret, atea ambalaj 


UTİB GÜMÜŞ İHRACAT ÖDÜLLERİ: 

Ege colour tekstil, adsa taşımacılık tekstil, matte auto yedek parça, Köksal belde tekstil, 7bros tekstil, V.G.E tekstil mimarlık, ziyaoğlu tekstil, Çetin family tekstil, aleya tekstil, taktil tekstil, ipek savunma, alle dış ticaret. 

UTİB ALTIN İHRACAT ÖDÜLLERİ: 

Burkay tekstil, küçükçalı tekstil, ipeker tekstil, ilay dış ticaret, polyteks tekstil, Hasan Altınsu tekstil, Akbaşlar tekstil, erşat tekstil, vanelli tekstil, berteks pazarlama, weavers tekstil, marteks Marmara tekstil, zorlu dış ticaret. 


ULUDAĞ HAZIR GİYİM ALTIN ÖDÜLLERİ: 

Küçükçalık tekstil, ilay dış ticaret, Akbaşlar tekstil, savcan tekstil, mass konfeksiyon tekstil, edt dış ticaret, tb sewtech turkey otomotiv, miya konfeksiyon, öz tekstil. 

PLATİN KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ:

Byd dış ticaret, fistaş fantezi iplik, neatrend tekstil,

İhracat şampiyonu, yeşim satış mağazaları

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.