Gastro İnegöl Restoranı, yerel ve Osmanlı mutfağını bir araya getirerek İnegöl’ün gastronomi mirasını yaşatıyor.
Haber Giriş Tarihi: 25.12.2024 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2024 17:46
Kaynak:
AA
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, yerel lezzetlerin tanıtılması ve korunması amacıyla kurulan Gastro İnegöl Restoranı, günlük 3-4 bin kişiye hizmet veriyor. 2020 yılında pandemi sürecinde hayata geçirilen bu özel proje, hem İnegöl mutfağını gün yüzüne çıkarıyor hem de gastronomi turizmine katkı sağlıyor.
GÖÇ MUTFAKLARINDAN SOFRALARA
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban öncülüğünde başlatılan ve Balıkesir Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nden Prof. Dr. Murat Doğdubay'ın danışmanlık yaptığı projede, ilçenin kırsal mahallelerinde yaşayan yaşlılardan alınan tarifler kayıt altına alındı. Osmanlı’dan günümüze uzanan göç mutfağının mirası, "İnegöl köftesi, kestaneli kelem sarma, tepsi mantısı, sütlü kadayıf, İnegöl büryan" gibi eşsiz yemeklerle sofralara taşındı.
ZENGİN MENÜ VE UYGUN FİYATLAR
Gastro İnegöl Restoranı, sabah saat 07.30’da başlayan servisiyle gün boyu Osmanlı mutfağından yerel tatlara kadar geniş bir menü sunuyor. Şeflerin özenle hazırladığı yemekler, piyasa fiyatlarının altında sunularak her kesimden vatandaşın erişimine olanak sağlıyor.
GASTRONOMİ TURİZMİNDE YENİ ADIMLAR
Restoranın başarısından memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Taban, “Gastro İnegöl, klasik bir sosyal tesisin ötesinde, İnegöl’ün mutfak zenginliğini ortaya çıkaran bir merkez haline geldi. Günlük binlerce misafiri ağırlıyor. Şimdi, restoranımızı farklı bir lokasyonda daha büyük bir tesis olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
YEREL TATLAR VE OSMANLI MUTFAĞININ HARMANI
Baş şef Ali Müfit Çağlayan liderliğindeki ekip, her gün 25-30 çeşit yemek hazırlıyor. Sabah çorbalarından Osmanlı mutfağına özgü ballı Mahmudiye ve kavun dolması gibi özel yemeklere kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuluyor. Öğrencilerden ailelere kadar herkesin buluşma noktası haline gelen restoranda, unutulmaya yüz tutmuş İnegöl lezzetleri yeniden canlanıyor.
Vatandaşlardan Gültekin Cezayir, “Gastro İnegöl, yemek kalitesi ve zenginliğiyle halkın gözbebeği haline geldi. Burada, Türkiye’nin başka hiçbir yerinde bulamayacağınız tatları deneyimleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Gastro İnegöl, lezzet dolu yolculuğuyla İnegöl’ün kültürel mirasını yaşatmaya devam ediyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İnegöl’ün mutfak zenginlikleri Gastro İnegöl’de
Gastro İnegöl Restoranı, yerel ve Osmanlı mutfağını bir araya getirerek İnegöl’ün gastronomi mirasını yaşatıyor.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, yerel lezzetlerin tanıtılması ve korunması amacıyla kurulan Gastro İnegöl Restoranı, günlük 3-4 bin kişiye hizmet veriyor. 2020 yılında pandemi sürecinde hayata geçirilen bu özel proje, hem İnegöl mutfağını gün yüzüne çıkarıyor hem de gastronomi turizmine katkı sağlıyor.
GÖÇ MUTFAKLARINDAN SOFRALARA
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban öncülüğünde başlatılan ve Balıkesir Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nden Prof. Dr. Murat Doğdubay'ın danışmanlık yaptığı projede, ilçenin kırsal mahallelerinde yaşayan yaşlılardan alınan tarifler kayıt altına alındı. Osmanlı’dan günümüze uzanan göç mutfağının mirası, "İnegöl köftesi, kestaneli kelem sarma, tepsi mantısı, sütlü kadayıf, İnegöl büryan" gibi eşsiz yemeklerle sofralara taşındı.
ZENGİN MENÜ VE UYGUN FİYATLAR
Gastro İnegöl Restoranı, sabah saat 07.30’da başlayan servisiyle gün boyu Osmanlı mutfağından yerel tatlara kadar geniş bir menü sunuyor. Şeflerin özenle hazırladığı yemekler, piyasa fiyatlarının altında sunularak her kesimden vatandaşın erişimine olanak sağlıyor.
GASTRONOMİ TURİZMİNDE YENİ ADIMLAR
Restoranın başarısından memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Taban, “Gastro İnegöl, klasik bir sosyal tesisin ötesinde, İnegöl’ün mutfak zenginliğini ortaya çıkaran bir merkez haline geldi. Günlük binlerce misafiri ağırlıyor. Şimdi, restoranımızı farklı bir lokasyonda daha büyük bir tesis olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
YEREL TATLAR VE OSMANLI MUTFAĞININ HARMANI
Baş şef Ali Müfit Çağlayan liderliğindeki ekip, her gün 25-30 çeşit yemek hazırlıyor. Sabah çorbalarından Osmanlı mutfağına özgü ballı Mahmudiye ve kavun dolması gibi özel yemeklere kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuluyor. Öğrencilerden ailelere kadar herkesin buluşma noktası haline gelen restoranda, unutulmaya yüz tutmuş İnegöl lezzetleri yeniden canlanıyor.
Vatandaşlardan Gültekin Cezayir, “Gastro İnegöl, yemek kalitesi ve zenginliğiyle halkın gözbebeği haline geldi. Burada, Türkiye’nin başka hiçbir yerinde bulamayacağınız tatları deneyimleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Gastro İnegöl, lezzet dolu yolculuğuyla İnegöl’ün kültürel mirasını yaşatmaya devam ediyor.
Kaynak: AA
Son Haberler
Aracıyla Uludağ’a gitmek isteyenler dikkat! Fiyatı 1500 TL’ye çıktı
Bursa’da kameralar her şeyi kaydetti! Kuyumcuyu böyle soydular
Tuğba Özay'dan olay yaratacak sözler! 'Küresel güçler tarafından zehirleniyoruz'