Pideli köfte, Bursa'nın en meşhur yemeklerinden biridir. Kıymalı köftelerin, pidelerin üzerine dizilerek servis edildiği bu lezzetli yemek, hem doyurucu hem de lezzetlidir. Peki İnegöl Köfte nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 14:24
Kaynak: Sümeyye KAYAALTI
İnegöl köfte, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan ve Türkiye'nin en sevilen köfte türlerinden biridir. 19. yüzyılın sonlarında Balkanlardan İnegöl'e gelen Türk göçmenleri tarafından yaratıldığı düşünülen İnegöl köfte, yuvarlak şekli ve pofuduk dokusuyla dikkat çeker.
İnegöl köftesinin ana malzemeleri dana ve kuzu kıyma, soğan, tuz ve karbonattır. Kıyma makinesine çekilen etler, soğan ve baharatlarla iyice yoğrulur. Daha sonra dinlendirilen köfteler, ızgarada pişirilir.
İnegöl köftesinin lezzet sırlarından biri, kullanılan etlerin kalitesidir. İnegöl köfte yapımında, dana ve kuzu kıyması eşit oranda kullanılır. Etler, sinirlerinden ve yağlarından arındırıldıktan sonra kıyma makinesine çekilir.
İnegöl köftesinin bir diğer sırrı ise, kullanılan karbonattır. Karbonat, köftelere yumuşak ve pofuduk bir doku kazandırır.
İnegöl köfte, genellikle patates kızartması veya pirinç pilavı ile servis edilir. Ayrıca, cacık, turşu ve domates gibi mezelerle de eşlik edilerek tüketilebilir.
İnegöl köfte, Bursa'nın en önemli lezzetlerinden biridir. Bursa'ya yolunuz düşerse, mutlaka İnegöl köfte denemenizi tavsiye ederim.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İnegöl Köfte nasıl yapılır?
Pideli köfte, Bursa'nın en meşhur yemeklerinden biridir. Kıymalı köftelerin, pidelerin üzerine dizilerek servis edildiği bu lezzetli yemek, hem doyurucu hem de lezzetlidir. Peki İnegöl Köfte nasıl yapılır?
İnegöl köfte, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan ve Türkiye'nin en sevilen köfte türlerinden biridir. 19. yüzyılın sonlarında Balkanlardan İnegöl'e gelen Türk göçmenleri tarafından yaratıldığı düşünülen İnegöl köfte, yuvarlak şekli ve pofuduk dokusuyla dikkat çeker.
İnegöl köftesinin ana malzemeleri dana ve kuzu kıyma, soğan, tuz ve karbonattır. Kıyma makinesine çekilen etler, soğan ve baharatlarla iyice yoğrulur. Daha sonra dinlendirilen köfteler, ızgarada pişirilir.
İnegöl köftesinin lezzet sırlarından biri, kullanılan etlerin kalitesidir. İnegöl köfte yapımında, dana ve kuzu kıyması eşit oranda kullanılır. Etler, sinirlerinden ve yağlarından arındırıldıktan sonra kıyma makinesine çekilir.
İnegöl köftesinin bir diğer sırrı ise, kullanılan karbonattır. Karbonat, köftelere yumuşak ve pofuduk bir doku kazandırır.
İnegöl köfte, genellikle patates kızartması veya pirinç pilavı ile servis edilir. Ayrıca, cacık, turşu ve domates gibi mezelerle de eşlik edilerek tüketilebilir.
İnegöl köfte, Bursa'nın en önemli lezzetlerinden biridir. Bursa'ya yolunuz düşerse, mutlaka İnegöl köfte denemenizi tavsiye ederim.
İnegöl Köfte Tarifi
Malzemeler:
500 gram dana kıyma
250 gram kuzu kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
Soğanları rendeleyin.
Kıymayı bir kaba alın.
Soğanı, tuzu ve karbonatı ekleyip iyice yoğurun.
Köfteleri yuvarlak şekil verin.
Köfteleri ızgarada pişirin.
Kaynak: Sümeyye KAYAALTI
En Çok Okunan Haberler
Bursa yine sallandı!
Bursa'da nafaka borcu yüzünden tutuklanan yaşlı adam serbest bırakıldı
Bursa dahil 4 ilde nakliye dolandırıcılığı!
Çalışan emeklilere 5 bin lira ödemesinden kaç kişi yararlanacak?
Bursa'da bugün hangi eczaneler nöbetçi? | 6 Aralık 2023 |
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonda düşüş için tarih verdi
Bursa'da soygun anı kamerada!
Bursa'da 1050 polisin katılımıyla operasyon!
Bursa'da cezaevinden çıkan Zülfü Dede konuştu!
Bursa'da mantar ararken kaybolmuştu: 2 gün sonra haber geldi!
Wanda Nara, Mauro Icardi'yi özlediğini itiraf etti
Bursa'da artçı depremler devam ediyor