İnegöl’de helva ziyafeti: Asırlık tatlar yeniden gün yüzüne çıktı
İnegöl’de helva ziyafeti: Asırlık tatlar yeniden gün yüzüne çıktı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde "Türk Mutfağı Haftası" etkinliğinde 20 farklı helva çeşidi tanıtıldı. Osmanlı'dan günümüze geleneksel lezzetler katılımcılara sunuldu. Etkinlik serisi, Bursa’nın farklı ilçelerinde devam edecek.
Haber Giriş Tarihi: 21.05.2025 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2025 23:39
Kaynak:
AA
Bursa'nın İnegöl ilçesinde "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, birbirinden özel 20 helva çeşidinin tanıtımı ve tadımı gerçekleştirildi.
İnegöl Gastro ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, "Türk Mutfağının Klasik Yemekleri" teması öne çıkarıldı. Yüzyıllardır Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve zamanla unutulmaya yüz tutan geleneksel tatlar, yeniden gün yüzüne çıkarılarak katılımcıların beğenisine sunuldu.
"Komşuda kavrulur, mahalleye aş olur" mottosuyla Osmanlı’dan günümüze uzanan helva geleneği anlatılırken, tarihi kökleri derinlere uzanan helva-i levzine, süt helvası, ishakiye helvası, aside helvası, ninem duymasın helvası, deva-i misk ve helva-i hakani gibi özel tarifler katılımcılara ikram edildi.
Etkinliğe Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kaymakam Eren Arslan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de katılarak bu zengin mirasa tanıklık etti.
Etkinlik serisi, bir hafta boyunca Bursa’nın 12 ilçesinde devam edecek. Programlar kapsamında kentin gastronomi değerleri ve kültürel dokusu geniş kitlelerle buluşturulacak.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İnegöl’de helva ziyafeti: Asırlık tatlar yeniden gün yüzüne çıktı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde "Türk Mutfağı Haftası" etkinliğinde 20 farklı helva çeşidi tanıtıldı. Osmanlı'dan günümüze geleneksel lezzetler katılımcılara sunuldu. Etkinlik serisi, Bursa’nın farklı ilçelerinde devam edecek.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, birbirinden özel 20 helva çeşidinin tanıtımı ve tadımı gerçekleştirildi.
İnegöl Gastro ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, "Türk Mutfağının Klasik Yemekleri" teması öne çıkarıldı. Yüzyıllardır Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve zamanla unutulmaya yüz tutan geleneksel tatlar, yeniden gün yüzüne çıkarılarak katılımcıların beğenisine sunuldu.
"Komşuda kavrulur, mahalleye aş olur" mottosuyla Osmanlı’dan günümüze uzanan helva geleneği anlatılırken, tarihi kökleri derinlere uzanan helva-i levzine, süt helvası, ishakiye helvası, aside helvası, ninem duymasın helvası, deva-i misk ve helva-i hakani gibi özel tarifler katılımcılara ikram edildi.
Etkinliğe Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kaymakam Eren Arslan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de katılarak bu zengin mirasa tanıklık etti.
Etkinlik serisi, bir hafta boyunca Bursa’nın 12 ilçesinde devam edecek. Programlar kapsamında kentin gastronomi değerleri ve kültürel dokusu geniş kitlelerle buluşturulacak.
Kaynak: AA
Son Haberler
Bursaspor’dan şampiyonluk mesajı
Sosyal medya fenomeni Nihal Candan'dan acı haber!
Bursa'da otomobil su kanalına uçtu: 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti