Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GESİAD’dan girişimcilikte mücadele vurgusu!

Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Girişimcilik Buluşması”, iş dünyasının deneyimli isimlerini gençlerle buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2025 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2025 12:06
Muhabir: Nagihan ER
GESİAD’dan girişimcilikte mücadele vurgusu!

Genç Sanayici ve İş İnsanları Yöneticileri Derneği (GESİAD) ile Bursa Uludağ Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen “Girişimcilik Buluşması”, üniversiteli gençlerin yoğun katılımıyla Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programın ana sponsorluğunu makine sektörünün önde gelen kuruluşlarından Lothbrog Makine üstlendi.

Etkinlik, GESİAD Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra farklı sektörlerden profesyonelleri de bir araya getirirken, iş insanları girişimcilik yolculuklarına dair deneyimlerini gençlerle paylaştı. Üniversiteli gençlerin büyük ilgi gösterdiği buluşmada, girişimciliğin temel prensipleri ve kişisel başarı hikâyeleri ele alındı.

“ÇOK ÇALIŞMAK ŞART”

Konuşmacılar arasında yer alan Lothbrog Makine Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Akıncıoğlu, girişimcilik ruhunun ekonomik ve sosyal gelişmelerle şekillendiğini belirterek gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Başarıya ulaşmış her girişimcinin ortak noktasının “mücadele azmi” olduğunu ifade eden Akıncıoğlu, şunları söyledi:

“Hayallerinin peşinden koşan girişimcilerin başarıya ulaşmaması mümkün değil. Ancak hayal gücü, atılacak adımları boşa çıkarmayacak şekilde gerçekçi hedeflerle birleşmelidir.”

Girişimciliğin yalnızca istemekle gerçekleşmeyeceğini vurgulayan Akıncıoğlu, zorluklara karşı koyabilenlerin başarıya ulaşabileceğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Zorluklara talip olmayan birinin girişimciliği düşünmesi bile hayaldir. Her başarısızlık deneyimi, aslında başarıya giden yolun taşlarını döşer.”

“YATIRIMCILIĞIN TEMELİ GİRİŞİMCİLİK”

Akıncıoğlu, yatırımcı olmanın ön koşulunun girişimcilik olduğunu söyleyerek iş dünyasında başarı elde etmiş her ismin kişiliğinde girişimci ruhun izlerinin görülebildiğini vurguladı. Gençlere ise net bir mesaj verdi:

“Çalışmadan başarı olmaz. Vazgeçmeden, sabırla ve inançla ilerleyin.”

“GİRİŞİMCİLİK DİKENSİZ BİR YOL DEĞİL”

Etkinliğin diğer konuşmacılarından Pazarama Genel Müdür Yardımcısı Ünal Çapkan, kendi deneyimlerinden yola çıkarak girişimciliğin zorluklarla dolu olduğunu ifade etti. Çapkan, “İş hayatı dikensiz bir gül bahçesi değildir. İlk engelde pes eden girişimciliği aklından bile geçirmesin” dedi.

Biletini Al CEO’su Ulaş Ulus ise girişimci hayaller kuran gençleri yoğun bir mücadele sürecinin beklediğini belirterek, “Zorluklara talip olmayan girişimcilikte başarılı olamaz” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE KALKINMASININ TEMELİ GİRİŞİMCİ RUH”

Eğitmen Yazar Ahmet Şerif İzgören ve sosyal konuk Hidayet Tılı, girişimciliğin ülke kalkınmasının lokomotif gücü olduğunu vurgulayarak gençlerin yeni fikirlere ve üretime katkı sağlamasının önemine değindi.

Etkinlik sonunda Uludağ Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu yöneticileri, konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.