Yaz sonunda yağlanarak lezzetlenen sardalyanın, özellikle eylül sonuna kadar asma yaprağında mangalda pişirilerek tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Haber Giriş Tarihi: 02.09.2025 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2025 09:58
Kaynak:
İHA
Deniz sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçılar yeniden “vira bismillah” diyerek ağlarını denize bırakırken, sofraların vazgeçilmezi sardalya için de en uygun dönem başladı. Yaz aylarında yağlanarak lezzetini artıran sardalyanın, özellikle eylül sonuna kadar tüketilmesi öneriliyor.
Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, sardalyanın bu dönemde oldukça yağlı ve lezzetli olduğuna dikkat çekerek, “Sardalya ve uskumru, diğer birçok balığın aksine yaz sonunda yağlanır. Halk arasında ‘üzüm zamanı sardalya zamanı’ denir. Genellikle ızgara ya da tuzlama olarak tüketilir. En güzel hali ise asma yaprağına sarılarak mangalda pişirilmiş halidir,” ifadelerini kullandı.
Balıkçı Serkan Saitoğulları da sardalyanın şu an tam mevsiminde olduğunu belirterek, “Eylül bitmeden tüketilmeli. Şu anda çok yağlı, ızgaraya ve mangala çok uygun. Özellikle yaprağa sarılıp pişirildiğinde eşsiz bir tat ortaya çıkıyor,” dedi.
YAPRAKTA SARDALYA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Bursa Şehreküstü Meydanı civarında faaliyet gösteren küçük bir balık lokantasında, bu dönemde asma yaprağına sarılı sardalya oldukça rağbet görüyor. Balıklar şişe geçirilip, altına ve üstüne asma yaprağı serilerek mangalda pişiriliyor. Kendi yağıyla pişen sardalya, asma yaprağının ekşimsi aromasıyla birleşince eşsiz bir lezzet sunuyor.
Porsiyonu 250 TL'den satılan bu özel tarif, sardalya severlerin ilk tercihi olmaya devam ediyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Eylül sardalyası sofralarda...
Yaz sonunda yağlanarak lezzetlenen sardalyanın, özellikle eylül sonuna kadar asma yaprağında mangalda pişirilerek tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Deniz sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçılar yeniden “vira bismillah” diyerek ağlarını denize bırakırken, sofraların vazgeçilmezi sardalya için de en uygun dönem başladı. Yaz aylarında yağlanarak lezzetini artıran sardalyanın, özellikle eylül sonuna kadar tüketilmesi öneriliyor.
Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, sardalyanın bu dönemde oldukça yağlı ve lezzetli olduğuna dikkat çekerek, “Sardalya ve uskumru, diğer birçok balığın aksine yaz sonunda yağlanır. Halk arasında ‘üzüm zamanı sardalya zamanı’ denir. Genellikle ızgara ya da tuzlama olarak tüketilir. En güzel hali ise asma yaprağına sarılarak mangalda pişirilmiş halidir,” ifadelerini kullandı.
Balıkçı Serkan Saitoğulları da sardalyanın şu an tam mevsiminde olduğunu belirterek, “Eylül bitmeden tüketilmeli. Şu anda çok yağlı, ızgaraya ve mangala çok uygun. Özellikle yaprağa sarılıp pişirildiğinde eşsiz bir tat ortaya çıkıyor,” dedi.
YAPRAKTA SARDALYA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Bursa Şehreküstü Meydanı civarında faaliyet gösteren küçük bir balık lokantasında, bu dönemde asma yaprağına sarılı sardalya oldukça rağbet görüyor. Balıklar şişe geçirilip, altına ve üstüne asma yaprağı serilerek mangalda pişiriliyor. Kendi yağıyla pişen sardalya, asma yaprağının ekşimsi aromasıyla birleşince eşsiz bir lezzet sunuyor.
Porsiyonu 250 TL'den satılan bu özel tarif, sardalya severlerin ilk tercihi olmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA
Son Haberler
Aile yapısındaki çöküşe karşı İnegöl’den örnek çalıştay
Bursa su kesintisi listesi – 12 Aralık 2025 Cuma
Bursa’da nöbetçi eczaneler listesi – 12 Aralık 2025 Cuma