Hava Durumu

“Eğitim çalışmalarının banka promosyonları revize edilmelidir"

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, eğitim çalışanlarının banka promosyon anlaşmalarının güncellenmesi taleplerini yineleyerek, “Yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle önceden yapılan promosyon sözleşmeleri iptal edilerek değişen şartlara uyum sağlayacak şekilde yenilenmeli, kamu kurumları revizyon talep etmelidir.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
“Eğitim çalışmalarının banka promosyonları revize edilmelidir"

Binlerce eğitim çalışanının maaşlarına yönelik iyileştirmeler tamamlanırken, banka promosyon ödemelerinin güncellenmemesine Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, tepki göstererek çağrıda bulundu.

“PROMOSYON GÜNCELLEME TALEBİMİZE BANKALAR OLUMLU DÖNÜŞ YAPMAMAKTADIRLAR”

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Banka Promosyon anlaşmalarının günümüz şartlarına göre revize edilmesi gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında şöyle konuştu: “Şube olarak 2020 ve 2021 yılı başlarında yapılan promosyon sözleşmelerinin, değişen ekonomik koşullar sebebiyle güncellemesine ilişkin 2022 Ocak itibariyle yazılı olarak ilgili idarelere talebimizi iletmiştik. Şu ana kadar eğitim çalışanlarının banka promosyonunun güncellenmesi talebimize; maaş/ücretlerin artmasına ve kar oranları artmasına rağmen, bankalar olumlu dönüş yapmamaktadırlar.” dedi.

“PROMOSYON ANLAŞMALARI DEĞİŞEN ŞARTLARA UYGUN ŞEKİLDE YENİLENMELİDİR”

Promosyon sözleşmelerinin enflasyon ile birlikte değersizleştiğini belirten Başkan Acar, taleplerini yineleyerek çağrıda bulundu: “Yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle önceden yapılan promosyon sözleşmeleri iptal edilerek değişen şartlara uyum sağlayacak şekilde yenilenmeli, kamu kurumları revizyon talep etmelidir. Bu revizyonun yapılmaması durumunda sözleşmeler ilgili idareler tarafından tek taraflı feshedilmeli ve yeni ihaleler açılmalıdır. Eğitim Bir Sen olarak çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik refah düzeylerini artırılmasına yönelik mücadelemizi sürdürüyoruz. Her bir eğitim çalışanının hakkını koruyacak adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Yıllardır verdiğimiz emek mücadelesinin meyvesi olan kazanımlarımız ile birlikte; adil ve hakkaniyete uygun çözümler üretmeyi sürdürerek, ‘Banka Promosyon Anlaşmaları’ ile ilgili konunun takipçisi olacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.