Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOSABSİAD ve BUTEKOM’dan sanayiye katma değer katan iş birliği

Bursa sanayisinin öncü kuruluşlarından DOSABSİAD, teknoloji ve inovasyon üssü BUTEKOM’u ziyaret ederek, sanayide dijital dönüşüm ve katma değerli üretim hedefleri doğrultusunda stratejik iş birliği olanaklarını değerlendirdi. Ziyarette, ortak Ar-Ge projeleri, teknoloji transferi ve sürdürülebilir üretim konuları masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2025 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2025 11:30
Muhabir: Nagihan ER
DOSABSİAD ve BUTEKOM’dan sanayiye katma değer katan iş birliği

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD), Bursa sanayisinin Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetini artırmak amacıyla Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’ni (BUTEKOM) ziyaret etti. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kutlualp, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Tuğral ve Meral Keskin ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette, BUTEKOM Genel Müdürü Murat Kurtlar ev sahipliği yaptı.

Görüşme kapsamında, Bursa sanayisinin küresel pazarlarda daha güçlü bir yer edinmesini sağlayacak ortak projeler, teknoloji transferi süreçleri ve dijital dönüşüm adımları ele alındı.

AKILLI VE KATMA DEĞERLİ ÜRETİM VURGUSU

Ziyaret sırasında konuşan DOSABSİAD Başkanı Onur Kutlualp, Ar-Ge ve inovasyonun artık bir tercih değil zorunluluk olduğunun altını çizdi. Kutlualp, şu ifadeleri kullandı:

“Sanayide artık çok üretmek değil, akıllı ve katma değerli üretim yapmak önemli. Fiyat odaklı rekabetten çıkıp, ürünlerimize bilgi, tasarım ve teknoloji entegre ederek küresel değer zincirinde yukarılara tırmanmalıyız. BUTEKOM, bu dönüşümde bizler için çok önemli bir rehber ve çözüm ortağı. Hedefimiz; sanayicilerimizi bu merkezdeki imkânlarla daha sık buluşturmak ve sürdürülebilir, dijital çözümlerle üretim gücümüzü artırmaktır.”

LABORATUVARLARDAN SANAYİYE UYGULANABİLİR ÇÖZÜMLER

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BUTEKOM Genel Müdürü Murat Kurtlar ise, merkezin sadece bir Ar-Ge merkezi değil, aynı zamanda sanayi için çözüm üreten stratejik bir yapı olduğunu vurguladı:

“Teknik tekstil, kompozit, plastik, otomotiv ve beyaz eşya gibi birçok sektöre hizmet sunuyoruz. Tüm çalışmalarımız iki ana odakla ilerliyor: sanayiye doğrudan dokunan projeler üretmek ve sürdürülebilirlik. Yeşil Mutabakat’tan döngüsel ekonomiye kadar birçok alanda sanayicimize entegre edilebilir çözümler sunuyoruz. Bursa’nın üretimdeki liderliğini, teknoloji ve inovasyonla daha da ileri taşıyacağız.”

İLERİ TEKNOLOJİ LABORATUVARLARINA ZİYARET

Toplantının ardından DOSABSİAD heyeti, BUTEKOM’un Kompozit ve Tekstil Mükemmeliyet Merkezleri başta olmak üzere çeşitli ileri teknoloji laboratuvarlarını yerinde inceledi. Laboratuvarlarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, sanayiyle iç içe geçmiş Ar-Ge süreçlerinin önemine dikkat çekti.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.