Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUÜ’de nadir hastalıklar masaya yatırıldı!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), nadir hastalıklar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptı. Alanında uzman akademisyenlerin ve yenilikçi projelerin paylaşıldığı etkinlikte, nadir hastalıklarda güncel tedavi yaklaşımları ve ileri teknolojiler masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2025 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2025 09:07
Muhabir: Damla Dilmeç
BUÜ’de nadir hastalıklar masaya yatırıldı!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından düzenlenen “Nadir Hastalıklar: Güncel Tedavi Yaklaşımları ve İleri Teknolojiler” konulu sempozyum, bilim dünyasının dikkatini çekti. Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen etkinlikte, nadir hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan modern yöntemler ve teknolojiler detaylı şekilde ele alındı.

BUÜ’de nadir hastalıklar masaya yatırıldı!-Bursa Hayat Gazetesi-2

Sempozyumun açılışında; BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Bircan Demir ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Nirgül Köksal konuşma yaptı. Açılış konuşmalarında, nadir hastalıkların toplum sağlığı üzerindeki etkileri ve erken tanının önemi vurgulandı.

UZMANLAR TANI VE TEDAVİ SÜREÇLERİNİ ANLATTI

Sempozyumun ilk oturumuna; Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hayriye Sarıcaoğlu, Çocuk İmmünoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Sara Şebnem Kılıç Gültekin ve Çocuk Nöroloji Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Rabia Tütüncü Toker başkanlık etti.
Oturumda; Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Şebnem Özemri Sağ, Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şehime Gülsün Temel, Arş. Gör. Dr. Metehan Bacak ile İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülden Budak sunumlarıyla katkı sağladı. Üsküdar Üniversitesi TRGENMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan ise online olarak katılarak genetik tedavi projeleri üzerine bilgilendirme yaptı.

TEKNOFEST BİRİNCİLERİ DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

İkinci oturumda; Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Erdal Eren, Çocuk Nefroloji-Romatoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Osman Dönmez ve BUÜ Elektronik Ana Bilim Dalı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Aydemir başkanlık yaptı.
Bu bölümde; Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arzu Çelik Fuss, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nden Dr. Arif Çetin ve Bahçeşehir Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı'nın online sunumları dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında ayrıca; TEKNOFEST 2024 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Nadir Hastalıklar ve Genetik Tedavi Kategorisi Birincisi FUSion Takımı (Dr. Berkcan Doğan, Nurdeniz Nalbant, Yiğit Kurtuluş ve Umut Turak) nadir hastalıkların tedavisinde geliştirdikleri projeleri tanıttı. Pullexo kurucusu İsmail Emir Yassı ise, TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda ödül alan “Mobil El Dış İskeleti” projesi hakkında bilgi verdi.

RENKLİ DOKUNUŞLARLA FARKINDALIK

Sempozyumun kapanışı ise “Renkli Dokunuşlarla İz Bırak: Nadir Hastalıklar İçin Farkındalık” temalı Tuvale El Basma Atölyesi ile yapıldı. Katılımcılar, nadir hastalıklara dikkat çekmek amacıyla hazırlanan etkinlikte el izlerini bırakarak sembolik bir mesaj verdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi, nadir hastalıklar konusunda düzenlediği bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturmayı ve toplum sağlığına katkıda bulunmayı sürdürecek.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.