Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUÜ, akreditasyon sertifikasının süresini uzatmak için yoğun çalışıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), YÖK tarafından aldığı kurumsal akreditasyon sertifikasının süresini uzatabilmek için altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite, Nisan ayında gerçekleştirilecek dış değerlendirme süreci öncesinde önemli hazırlıklar yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2025 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2025 10:17
Muhabir: Nagihan ER
BUÜ, akreditasyon sertifikasının süresini uzatmak için yoğun çalışıyor

BUÜ, daha önce Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından verilen kurumsal akreditasyon sertifikasının süresini uzatabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite, bu süreçte altyapı çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.

BUÜ Bologna Koordinatörlüğü, Nisan ayında yapılacak olan genel değerlendirme süreci öncesinde kurumsal akreditasyon programı dış değerlendirme sürecine yönelik önemli bir toplantı düzenledi. Toplantıya, program koordinatörleri ve çeşitli birimlerin temsilcileri katıldı.

KATILIMCILARA KAPSAMLI BİR SUNUM YAPILDI

Bilgi İşlem ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları işbirliğiyle yapılan etkinlikte, Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Nermin Bulunuz, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon süreci ve Nisan 2025’te yapılacak olan Dış Değerlendirme süreci hakkında katılımcılara kapsamlı bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Bulunuz, sunumunda ayrıca Bilgi Paketi ve Ders Kataloğu’nda yapılması gereken düzenlemeler hakkında uygulamalı bilgiler sundu. Katılımcılara, bu düzenlemelerin nasıl yapılacağı ve süreçlerin nasıl işleyeceği konusunda detaylı açıklamalar yaptı.

EKSİKLİKLERİN TAMAMLANMASINA DAİR UYGULAMALI AÇIKLAMA

Bilgi İşlem Daire Başkanlığından görevlendirilen Uzman Öğr. Gör. Ayşenur Uzun ise, Bilgi Paketi ve Ders Kataloğu’nda yer alan program bilgileri kısmındaki eksikliklerin nasıl tamamlanacağına dair uygulamalı bir açıklama yaptı. Ayşenur Uzun, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Temel Alan Yeterlilikleri (TAY) ile program yeterliliklerinin nasıl ilişkilendirileceğini katılımcılara detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca, toplantıya katılan öğretim elemanları, kendi birimlerine dair sorularını sorarak uygulamalı eğitim aldı.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nurten Alakoç ise, diploma eki eksikliği olan birimler için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgilendirmeler yaptı.

Toplantıda ayrıca Bologna ders öğretim planı bilgilerindeki güncel doluluk oranları, 11 Mart 2025’te Kalite Koordinatörlüğü tarafından tüm birimlere gönderilen 2024 Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR) ve Meslek Yüksekokulları'nda aynı programın ortak olarak okutulduğu birimlerde Temel Alan Yeterlilikleri (TAY) konuları da ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.