Hava Durumu

Bursa'ya yeni ana kucağı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Üçevler Demirci Ana Kucağı Ücretsiz Kreş’ açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'ya yeni ana kucağı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Üçevler Demirci Ana Kucağı Ücretsiz Kreş’ düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, umudumuz. Dolayısıyla onlar daha iyi eğitim alsın istiyoruz. Ana kucağı uygulamasını çok kıymetli ve değerli buluyorum. Burası 32. ana kucağımız. Çocuklarımıza yönelik bir sürü imkanlar sunuyoruz. Ana kucağı sayısını 100’e çıkaracağız.  Yeni dönemin en önemli projesi aile eğlence merkezi. Ücretsiz bir şekilde bu merkezden yararlanabileceksiniz. 16 tane gençlik merkezimiz var. Yeni dönemde sayıyı 60’a çıkaracağız. Bizim ana kucağı uygulamamız tescilli. Yeni dönemde de 230 öğretmenlerimizle 4000 öğrencimize eğitim veriyoruz. Bursa’yı seven, hesabı olan yeri geldiğinde eleştiren bir gençlik yetişsin istiyoruz. Şehrim Bursa projesi bizim için çok kıymetli ve değerli. Bu merkezde 6 sınıf bulunuyor. Sabah 6 ve öğlen 6 olmak üzere 2 grup bulunuyor. 1100 metrekare üzerine kurulu merkez 10 milyon TL’ye mal oldu.  Tesisimiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

‘VELİ İÇİN DAHA ULAŞILABİLİR’

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu da yaptığı konuşmada,  “Bu alana yapılan bu hizmet çok değerli. Toplam 68 bin öğrenciye okul öncesi eğitim veriyoruz. Velilerin bu anlamda desteklenmesi çok kıymetli. Bunların artması çok kıymetli ve önemli. Büyükşehir’in bu hizmeti veli için daha ulaşılabilir oluyor. Ramazan’dan önce başkanımızın verdiği destekle eğitimle ilgili olarak bütün lojistiği çalıştayda masaya yatırdık. Bundan sonraki çalışmalarımızı oluşturduk.  Hayırlı olsun” dedi. 

Demirci Mahalle Muhtarı Mehmet Bulut, “Nilüfer’de ilk olması bizim için çok önemli, başkanımıza teşekkür ediyorum” derken, Üçevler Mahalle Muhtarı Sibel Uzun, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, bölgemize mahallemize hayırlı olsun” dedi

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç yaptığı konuşmada, “Gençlere, çocuklara yapılan hizmet birebir kadınlara yapılan hizmettir. Bu bölgede yaşayan kadınlar ben eminim ki mutlular. Nilüfer Belediyesi’ni gerçek belediyecilik ile tanıştırmak istiyoruz. Hizmetlerimizi sizin desteğinizle devam ettireceğiz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.