Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa ve Balıkesir'de kaçakçılara darbe: 10 ton midye ele geçirildi

Bursa ve Balıkesir emniyet güçlerinin İzmir güzergahı üzerinde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda, halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden 10 ton kaçak midye ele geçirildi. Uygunsuz şartlarda taşınan su ürünleri imha edilmek üzere ilgili birimlere teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2026 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2026 16:35
Kaynak: İHA
Bursa ve Balıkesir'de kaçakçılara darbe: 10 ton midye ele geçirildi

Bursa ve Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla avlanan ve hijyen kurallarına aykırı şekilde nakledilen su ürünlerinin İzmir’e götürüleceği bilgisi üzerine koordineli bir çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından İzmir istikametine giden şüpheli araçlara operasyon düzenlendi.

HALK SAĞLIĞIYLA OYNAYANLARA GEÇİT YOK

İki ilde eş zamanlı olarak durdurulan iki araçta yapılan aramalarda, yasal denetimlerden kaçırılan ve sağlıksız ortamlarda muhafaza edilen 10 ton midye bulundu. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemelerde, midyelerin hiçbir belgesinin bulunmadığı ve piyasaya sürülmek üzere olduğu tespit edildi.

ŞÜPHELİLER HAKKINDA YASAL İŞLEM

Halk sağlığını riske atan ve ekosisteme zarar veren usulsüz avcılık faaliyetlerine karşı yapılan operasyon sonucunda ele geçirilen midyelere el konuldu. Araç sürücüleri ve bağlantılı şüpheliler hakkında yasal süreç başlatılırken, polisin kaçak ve sağlıksız gıda ticaretine yönelik denetimlerini aralıksız sürdüreceği bildirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.