Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Uludağ Üniversitesi TÜBİTAK projelerinde zirvede!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenleri, TÜBİTAK’ın “Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında destek almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2025 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2025 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Uludağ Üniversitesi TÜBİTAK projelerinde zirvede!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), bilimsel araştırmalar alanındaki başarısını bir kez daha kanıtladı. BUÜ akademisyenleri Prof. Dr. Serhat Zaman, Doç. Dr. Mehmet Halil Mustafa Bektaş ve Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Tunç, TÜBİTAK’ın ARDEB 3005 - Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler başlığı altında yapılan “Sivil Toplum Araştırmaları” çağrısı sonuçlarına göre, BUÜ’lü akademisyenlerin projeleri, Türkiye genelinde beşeri ve sosyal bilimlerde fark yaratacak nitelikte kabul edildi.

DESTEKLENEN PROJELER VE AKADEMİSYENLER

BUÜ’nün İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Tunç, “Afete Dirençli Kentler İçin Çok Paydaşlı Ortaklıklar Geliştirilmesi Bağlamında Kamu, Sivil Toplum ve Özel Sektör Aktörleri Arasındaki İlişki Ağlarının Analizi” isimli projesi ile TÜBİTAK’tan destek aldı. Proje, İzmir, Bursa, Konya ve Erzurum gibi dört büyük kentteki paydaşlar arasındaki etkileşimleri analiz ederek, afete dayanıklı şehirler için öneriler geliştirmeyi hedefliyor.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Halil Mustafa Bektaş ise “Türkiye Merkezli Sivil Toplum Kuruluşlarının Afet Yönetimi Özelinde İletişim Stratejilerinin İncelenmesi ve Bütünleşik Bir İletişim Stratejisinin Geliştirilmesi” adlı çalışması ile destek buldu. Bektaş’ın araştırması, afet yönetiminde sivil toplum kuruluşlarının iletişim stratejilerini ele alarak, daha etkili bir afet yönetimi için stratejik öneriler sunmayı amaçlıyor.

Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Zaman ise “Afetlerde Diasporik İlişki Ağları: Gönüllülük Temelli Bir Dayanışma Modeli Olarak Hemşehri Dernekleri” projesi ile desteklendi. Zaman, hemşehri derneklerinin afetlerde nasıl bir dayanışma ağı oluşturduğunu inceleyerek, diasporik ilişkilerle dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

REKTÖR YILMAZ’DAN TEBRİK MESAJI

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademisyenlerin elde ettiği başarıyı kutlayarak, üniversitenin araştırma üniversitesi vizyonuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Yılmaz, “Araştırma üniversitesi olma misyonumuz doğrultusunda, akademisyenlerimizi daha fazla nitelikli proje üretmeleri için destekliyoruz. TÜBİTAK ARDEB 3005 projesi ve diğer proje desteklerinin sayısını artırarak, üniversitemizin bilimsel başarılarını yükseltmeye devam edeceğiz. Bu projeleriyle destek almaya hak kazanan akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.