Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tonguç Genç, basınla buluştu!

Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıl dönümünde basınla buluşan Bursa Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürü Tonguç Genç, dijitalleşmeden 3 boyutlu kent modellerine kadar birçok projeyi kamuoyuyla paylaştı. Genç, “Bursa’nın değerine değer katacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2025 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2025 15:03
Muhabir: Fethiye AKIN
Bursa Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tonguç Genç, basınla buluştu!

Bursa Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü görevine atanan Tonguç Genç, Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tanışma ve bilgilendirme toplantısında konuşan Genç, Bursa’da hayata geçirilmesi planlanan projeler ve bölge müdürlüğünün çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantının açılışında Bursa’nın tarihi ve kültürel önemine dikkat çeken Tonguç Genç, “Bursa gibi köklü bir geçmişe, zengin kültürel mirasa ve stratejik öneme sahip bir şehirde sizlerle bir araya gelmekten büyük bir onur duyuyorum. Bu güzel şehir yalnızca Türkiye’nin sanayi ve tarım alanındaki lokomotiflerinden biri değil; aynı zamanda Osmanlı’nın ilk başkenti, tarih ve medeniyetin beşiğidir.” ifadelerini kullandı.

4 İLDE 55 TAPU, 4 KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ

Bölge Müdürlüğü olarak Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde toplam 1124 personelle hizmet verdiklerini belirten Genç, 55 Tapu Müdürlüğü ve 4 Kadastro Müdürlüğü ile vatandaşlara kaliteli, hızlı ve güvenli hizmet sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Genel Müdürlüğün dijital dönüşümde büyük adımlar attığını vurgulayan Genç, online başvuru, Web Tapu Randevu Sistemi ve TAKBİS gibi sistemlerle vatandaşların tapu işlemlerini kolayca gerçekleştirebildiğini belirtti. Ayrıca, Berlin Başkonsolosluğu’nda kurulan Tapu ve Kadastro birimiyle yurt dışı hizmetlerinin de başladığını açıkladı.

3 BOYUTLU KENT MODELLERİ 2026’DA HAZIR

Genç, “Türkiye’ye Gelecek, Dünyaya Model” vizyonu kapsamında 2026 yılı sonunda 3 boyutlu kent modellerinin tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti. Bu kapsamda yapay zekâ destekli sistemlerle dijital hizmet altyapısının güçlendirildiğini kaydetti.

Bursa Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tonguç Genç, basınla buluştu! -Bursa Hayat-2

BURSA’DA YOĞUN KADASTRO FAALİYETİ

Bursa Kadastro Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde işlem sayısı bakımından 5. sırada olduğunu belirten Genç, 2025’in ilk beş ayında 8.203 başvuru alındığını söyledi. Kadastro güncelleme çalışmaları kapsamında il genelinde 67.740 parselde işlem başlatıldığını ve bu çalışmaların 2026 sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini aktardı.

Geçmiş yıllarda Bursa’da 635.339 parselde kadastro güncelleme çalışmasının tamamlandığını kaydeden Genç, 2/B arazileriyle ilgili 345 birimde 20.791 parsel ve 79.770 dönüm alanda işlem yapıldığını, yaklaşık 90 birimde daha çalışma yapılmasının planlandığını ifade etti.

YÜKSEK GELİR VE İŞLEM HACMİ

Bursa’daki 17 ilçe tapu müdürlüğünde 2025 yılının ilk döneminde:

367 milyon 879 bin TL harç geliri,

193 milyon 901 bin TL döner sermaye geliri elde edilirken,

Toplamda 144 bin 640 adet yevmiyeli işlem gerçekleştirildi.

Bu verilerle Bursa Bölge Müdürlüğü, Türkiye genelinde işlem hacmi açısından 5. sırada yer aldı. İlçe bazında ise Osmangazi Tapu Müdürlüğü 11., Nilüfer Tapu Müdürlüğü ise 15. sırada yer aldı.

Genç, “Müdürlüklerimizde faaliyete geçirilen online başvuru sistemi sayesinde vatandaşlarımız işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Web Tapu Randevu Sistemi (https://www.tkgm.gov.tr) üzerinden randevu alınabilmektedir. TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) Projesi kapsamında; TKGM-TÜRKSAT iş birliği ile e-Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imzaya sahip tüm vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr adresinden kendi taşınmaz bilgilerine ulaşmaları sağlanmıştır. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın, hem e-Devlet üzerinden hem de Tapu Müdürlüklerine başvurarak kimlik bilgilerinin TAKBİS sistemine girilmesini sağlamaları gerekmektedir. TAKBİS sistemi ile Türkiye’nin her yerindeki Tapu Müdürlüklerinde işlem yapılabilmektedir.” dedi.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.