Bursa'nın en meşhur lezzetleri arasında yer alan Bursa kebabının yapışı oldukça merak edilir oldu. Peki Bursa kebabı tarifi için hangi malzemeler kullanılır?
Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 14:26
Kaynak: Fethiye AKIN
Bursa kebabı, Bursa'nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Kuzu eti, pide, yoğurt ve domates sosuyla yapılan bu kebap, hem lezzetli hem de doyurucudur.
Bursa kebabının tarihi, 1867 yılına kadar uzanır. Bu tarihte, Bursa'nın Kayhan semtinde yaşayan Mehmet oğlu İskender Efendi, kuzu etini döner yaparak pişirmeye başlamıştır. Bu yeni pişirme yöntemi, kısa sürede Bursa'da popüler hale gelmiştir.
İskender Efendi, döner kebabının üzerine yoğurt ve domates sos dökerek servis etmeye başlamıştır. Bu yeni lezzet, "İskender kebabı" olarak adlandırılmıştır. İskender kebabı, kısa sürede Bursa'nın en sevilen lezzetlerinden biri haline gelmiştir.
İskender kebabı, Bursa'dan sonra Türkiye'nin diğer illerine de yayılmıştır. Bugün, İskender kebabı, Türkiye'nin en popüler kebaplarından biridir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'nın meşhur lezzeti: Bursa Kebabı
Bursa'nın en meşhur lezzetleri arasında yer alan Bursa kebabının yapışı oldukça merak edilir oldu. Peki Bursa kebabı tarifi için hangi malzemeler kullanılır?
Bursa kebabı, Bursa'nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Kuzu eti, pide, yoğurt ve domates sosuyla yapılan bu kebap, hem lezzetli hem de doyurucudur.
Bursa kebabının tarihi, 1867 yılına kadar uzanır. Bu tarihte, Bursa'nın Kayhan semtinde yaşayan Mehmet oğlu İskender Efendi, kuzu etini döner yaparak pişirmeye başlamıştır. Bu yeni pişirme yöntemi, kısa sürede Bursa'da popüler hale gelmiştir.
İskender Efendi, döner kebabının üzerine yoğurt ve domates sos dökerek servis etmeye başlamıştır. Bu yeni lezzet, "İskender kebabı" olarak adlandırılmıştır. İskender kebabı, kısa sürede Bursa'nın en sevilen lezzetlerinden biri haline gelmiştir.
İskender kebabı, Bursa'dan sonra Türkiye'nin diğer illerine de yayılmıştır. Bugün, İskender kebabı, Türkiye'nin en popüler kebaplarından biridir.
BURSA KEBABI TARİFİ
Malzemeler:
800 gram kuzu eti
4 adet pide
1 kase yoğurt
1 su bardağı domates sosu
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Kuzu etini ince ince doğrayın.
Etleri bir kaba alın.
Tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Etleri döner makinesine geçirin.
Pidelerin üzerine domates sosu sürün.
Domates sosunun üzerine döneri yerleştirin.
Dönerin üzerine yoğurt ve tereyağı gezdirin.
Iskender kebabını sıcak olarak servis edin.
Kaynak: Fethiye AKIN
En Çok Okunan Haberler
Tirilye'de sağanak sele dönüştü: Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'tan açıklama!
Bursa'da sağanak: Derede mahsur kalan vatandaş kurtarıldı!
Bursa'da dere taştı!
Bursa'da trafik düzenlemesi: O saatlere dikkat, trafiğe kapatılacak!
Korkunç kazada 2 kişi hayatını kaybetti!
Elon Musk, sert çıktı
Bursa'da sel ve heyelan evi yıktı geçti
19 firmaya soruşturma
Bursa'da iki araç kazaya karıştı!
Ek MTV 2. taksit son ödeme tarihi ne zaman?
Türkiye ekonomisi büyüdü
Doğal gazda aralık tarifesi değişti mi?