Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’daki silahlı kavga davasında karar çıktı

Bursa'da eğlence mekânında yaşanan silahlı çatışma davasında mahkeme kararını açıkladı. Yiğit S., farklı suçlardan para ve hapis cezası alırken, başka bir suçtan tutuklu olan Tolga Ergün'e 3 yıl hapis verildi. Olayda hayatını kaybeden Akça'lar için açılan dava düşürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2025 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2025 19:53
Kaynak: AA
Bursa’daki silahlı kavga davasında karar çıktı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, bir alışveriş merkezinin eğlence mekânında yaşanan silahlı çatışmaya ilişkin davada mahkeme hükmünü açıkladı.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, önceki duruşmalarda sunduğu mütalaasını tekrar etti.

Davanın müşteki sanıklarından Yiğit S, İstanbul'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, daha önce dile getirdiği gibi hayatını kaybeden Mertcan Akça'nın yüzündeki izin kendisiyle ilgisi olmadığını ifade ederek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Yiğit S'ye, duruşma sırasında yaşamını yitiren Köksal Akça’ya karşı işlediği "kasten yaralama" suçundan 2 bin lira adli para cezası, Mertcan Akça’ya yönelik eylemi nedeniyle de "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Başka bir suçtan tutuklu olan müşteki sanık Tolga Ergün ise Köksal Akça’ya yönelik "kasten yaralama" suçundan 4 ay, Mertcan Akça'ya yönelik "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargılama sürecinde duruşma salonunda gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Mertcan ve Köksal Akça için açılan dava ise düşürüldü.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 22 Eylül 2023’te Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde bulunan bir eğlence mekânında yaşandı. Müşteriler ile çalışanlar arasında çıkan silahlı kavgada üç kişi yaralandı.

Mertcan Akça ve babası Köksal Akça'nın tutuklu yargılandığı dava kapsamında taraflar 13 Aralık 2024’te mahkemede bir araya geldi. Duruşma sırasında, eğlence mekânında garson olarak çalışırken çıkan kavgada sakat kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Tolga Ergün’ün bulunduğu taraftan sanıklara doğru ateş açıldı.

Silahın, Tolga Ergün’ün babası Kemal Ergün tarafından oğlunun tekerlekli sandalyesine gizlenerek adliyeye sokulduğu ortaya çıktı. Saldırıda sanıklar Mertcan ve Köksal Akça hayatını kaybederken, olay sırasında ağır yaralanan iki jandarma personelinden Uzman Çavuş Nurettin Yaşar, 14 Aralık 2024'te hastanede şehit oldu.

Olayın ardından gözaltına alınan Kemal Ergün hakkında "tasarlayarak kasten öldürme", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" suçlarından dava açıldı. Oğlu Tolga Ergün ile birlikte Muhammet Ö, Kadir Can U, Murat K. ve Mehmet Ç. de "tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.