Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da simit tezgahlarında ‘çubuk simit’ dönemi

Bursa’da 25 yıldır simitçilik yapan Kemal Mutlu’nun tezgâhında başlayan “çubuk simit” furyası, hem satışları artırdı hem de İstanbul ve Eskişehir’e kadar yayıldı. Pekmezi bol, yemesi kolay bu yeni simit çeşidi özellikle çocukların gözdesi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2025 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2025 08:37
Muhabir: Damla Dilmeç
Bursa’da simit tezgahlarında ‘çubuk simit’ dönemi

Bursa’da 25 yıldır simitçilik yapan Kemal Mutlu, klasik yuvarlak simide alternatif olarak geliştirdiği “çubuk simit” ile hem satışlarını artırmayı hem de müşterilere yeni bir lezzet sunmayı başardı. Özellikle çocukların ilgisini çeken çubuk simit, kısa sürede Bursa dışındaki illerde de ilgi görmeye başladı.

Çubuk simit, geleneksel yuvarlak simitten farklı olarak daha fazla pekmez ve şekerle hazırlanıyor. Bu nedenle üretim maliyeti bir miktar daha yüksek olsa da, lezzeti ve pratik tüketim şekli sayesinde büyük rağbet görüyor. Çubuk formu sayesinde yemesi daha kolay olan bu yeni simit çeşidi, görenlerin de ilgisini çekiyor.

Bursa’da simit tezgahlarında ‘çubuk simit’ dönem -Bursa Hayat-2

Simitçi Kemal Mutlu, çubuk simidi yaklaşık bir yıldır sattığını belirterek şunları söyledi:

“Yaklaşık bir senedir bu işi yapıyoruz. Aslında fikri ilk ortaya atan Bursa’daki bir imalatçı arkadaşımız. Yenilik şart. İnsanlar farklı bir şey görünce merak edip almak istiyor. Çubuk simidin yuvarlak simitten temel farkı, daha fazla pekmez içermesi ve dik durabilmesi için yapılan küçük değişiklikler. Tadının biraz daha tatlımsı olması da müşterilerden olumlu tepki alıyor.”

Çubuk simidin fiyatı ise normal simide göre biraz daha yüksek. Mutlu, fiyatların 15 ila 20 lira arasında değiştiğini belirterek “Bunun yapımı biraz daha zahmetli. Kimisi 15’e satıyor, kimisi 20’ye. Talep gayet iyi. Normal yuvarlak simide göre daha çok satıyor diyebilirim. Özellikle çocuklar çubuğu görünce hemen almak istiyorlar. Çubuk simit olmazsa simit yemeyen çocuklar var.” dedi.

Bursa’da simit tezgahlarında ‘çubuk simit’ dönem -Bursa Hayat-3

BURSA’DAN İSTANBUL VE ESKİŞEHİR’E YAYILDI

Mutlu, Bursa’da başlayan çubuk simit trendinin kısa sürede çevre illere de yayıldığını ifade ederek “İlk Bursa’da başladı. Şu anda İstanbul ve Eskişehir’de de yapıldığını duyuyorum. Bursa’da özellikle tarihi çarşı bölgesine gelen yerli turistler de büyük ilgi gösteriyor. Afyon, Kütahya, Eskişehir gibi illerden gelenler ‘Biz bunu daha önce görmedik’ deyip birkaç tane birden alıyor.” şeklinde konuştu.

Bursa’da simit tezgahlarında ‘çubuk simit’ dönem -Bursa Hayat-4

FARKLI ÇEŞİTLER DÜŞÜNÜLEBİLİR AMA MALİYET ENGELİ VAR

Çubuk simidin farklı çeşitlerinin yapılabileceğini de belirten Mutlu, maliyetin önemli bir engel oluşturduğunu ifade etti:

“Mesela tahinli, çikolatalı çeşitler de olabilir ama o zaman fiyat çok yükseliyor. 40 lira gibi rakamlara çıkar, o zaman müşteri bulmak zor. İsteyenler için simidi ikiye bölüp paketliyoruz ama yarısını almak isteyen yok şimdilik.”

25 yıldır Bursa sokaklarında simit satan Kemal Mutlu, yeni ürünün satışlara canlılık getirdiğini belirterek, “Çubuk simit satışlarımızı canlandırdı, farklılık yarattı. İnsanlar yeni lezzetleri denemeyi seviyor” diye konuştu.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.