Diyarbakır'da peynircilik yapan bir esnaf, 250 liradan sattığı peynirin Bursa gibi büyükşehirlerde satılsa 400-500 liradan aşağı olmayacağını söyledi. Esnaf Şehmus İlya, köy peynirlerinin fabrika ürünleriyle rekabet edemediğini dile getirdi.
Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 10:37
Kaynak:
İHA
Diyarbakır'da 50 yıldır peynircilik yapan Şehmus İlya, mesleğini babasından devraldığını ve şimdi de oğlunun bu geleneği sürdürdüğünü belirtti.
Geleneksel köy peynirinin, fabrikasyon ürünlerle rekabet edemediğine dikkat çeken İlya, bu durumun satışları olumsuz etkilediğini ifade etti.
“BURSA’DA SATILSA 400-500 LİRA OLUR”
"Şu anda peynirin fiyatı 250 lira. İnsanlar bir kilo peynir almak için 4-5 kez dolaşmak zorunda kalıyor. Biz de bu yüzden fiyatı 5-10 lira daha uygun tutmaya çalışıyoruz. Eğer bu peynir İstanbul, İzmir ya da Bursa'da satılsaydı, 400-500 lira olurdu" dedi.
Fabrikasyon peynirlerin genellikle Konya ve Samsun'dan geldiğini ve bunların kalitesiz içeriklerle yapıldığını vurguladı.
Şehmus İlya'nın oğlu Aziz İlya da, bu mesleğin aile geleneği olduğunu ve köy peynirinin fabrikasyon peynirlerden farklı bir tat ve kalite sunduğunu belirtti. "Köy peynirini insanlara tavsiye ediyoruz, çünkü bu ürünün tadı ve sağlıklı içeriği bambaşka" şeklinde konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da satılsa 500 lira! Esnaf fabrikasyon peynirlerden dertli
Diyarbakır'da peynircilik yapan bir esnaf, 250 liradan sattığı peynirin Bursa gibi büyükşehirlerde satılsa 400-500 liradan aşağı olmayacağını söyledi. Esnaf Şehmus İlya, köy peynirlerinin fabrika ürünleriyle rekabet edemediğini dile getirdi.
Diyarbakır'da 50 yıldır peynircilik yapan Şehmus İlya, mesleğini babasından devraldığını ve şimdi de oğlunun bu geleneği sürdürdüğünü belirtti.
Geleneksel köy peynirinin, fabrikasyon ürünlerle rekabet edemediğine dikkat çeken İlya, bu durumun satışları olumsuz etkilediğini ifade etti.
“BURSA’DA SATILSA 400-500 LİRA OLUR”
"Şu anda peynirin fiyatı 250 lira. İnsanlar bir kilo peynir almak için 4-5 kez dolaşmak zorunda kalıyor. Biz de bu yüzden fiyatı 5-10 lira daha uygun tutmaya çalışıyoruz. Eğer bu peynir İstanbul, İzmir ya da Bursa'da satılsaydı, 400-500 lira olurdu" dedi.
Fabrikasyon peynirlerin genellikle Konya ve Samsun'dan geldiğini ve bunların kalitesiz içeriklerle yapıldığını vurguladı.
Şehmus İlya'nın oğlu Aziz İlya da, bu mesleğin aile geleneği olduğunu ve köy peynirinin fabrikasyon peynirlerden farklı bir tat ve kalite sunduğunu belirtti. "Köy peynirini insanlara tavsiye ediyoruz, çünkü bu ürünün tadı ve sağlıklı içeriği bambaşka" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA
Son Haberler
İBB soruşturmasında 16 şüpheliye tutuklama istemi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörü bitirmek üzereyiz"
Türkiye'de düzensiz göçle mücadelede büyük başarı! Yüzde 1,8'e geriledi