Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Orhaneli Topuk Mahallesi yolu 35 yıl sonra yenilendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 35 yıldır kullanılan Orhaneli Topuk Mahallesi yolunu baştan sona yenileyerek ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirdi. Yol genişletme, altyapı güçlendirme ve asfalt kaplama işlemleri tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2025 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2025 14:09
Muhabir: Damla Dilmeç
Bursa'da Orhaneli Topuk Mahallesi yolu 35 yıl sonra yenilendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü ulaşım yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 17 ilçeye eşit hizmet anlayışıyla hareket eden Büyükşehir ekipleri, bu kez Orhaneli ilçesi Topuk Mahallesi’ndeki 35 yıldır kullanılan yolu modern hale getirdi.

1990 yılından bu yana kullanılan yolda yapılan çalışmalarla, ulaşımda hem güvenlik hem de konfor sağlandı. Yaklaşık 5 bin 200 metrelik güzergâhın 4 bin metresinde yol genişliği 6 metreden 10 metreye çıkarıldı. Aynı zamanda eski asfalt sökülerek alt yapı güçlendirildi ve yol, sathi asfalt kaplama ile trafiğe uygun hale getirildi.

Bursa'da Orhaneli Topuk Mahallesi yolu 35 yıl sonra yenilendi - Bursa Hayat Gazetesi-2

18 BİN TON YOL ALTI MALZEMESİ KULLANILDI

Yenileme çalışmaları kapsamında yaklaşık 18 bin ton yol altı malzemesi ve 150 ton asfalt ve türevleri kullanıldı. Güzergâhın özellikle dar ve virajlı olan bölümleri genişletildi, yol eğimi düzenlenerek sürüş güvenliği artırıldı.

MUHTARDAN VE VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR

Topuk Mahallesi Muhtarı İbrahim Hakkı Kaya ve mahalle sakinleri, yapılan çalışma nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Vatandaşlar, yıllardır çözüm bekleyen yolun sonunda konforlu ve güvenli bir hale gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bursa'da Orhaneli Topuk Mahallesi yolu 35 yıl sonra yenilendi - Bursa Hayat Gazetesi-3

BAŞKAN BOZBEY: “HER İLÇEMİZ BİZİM İÇİN EŞİT DEĞERDE”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Orhaneli ilçemizde uzun yıllardır kullanılan ve yıpranan Topuk Mahallesi yolunu sil baştan yenileyerek sağlıklı ve güvenli hale getirdik. Sahada özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bursa’nın tamamında yolları daha güvenli, ulaşılabilir ve konforlu hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.