Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nin ilk günü, lezzet dolu bir şölenle sona erdi. Yarışmaların heyecanı, söyleşilerin bilgilendirici atmosferi ve rekor denemesinin heyecanı bir araya gelirken, günün kapanışını Bursa'nın sevilen sanatçısı Oğuzhan Koç'un unutulmaz bir konseri yaptı.
Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 11:50
Kaynak:
Haber Merkezi
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali, "Damağımdaki Bursa" temasıyla Merinos Parkı'nda görkemli bir şekilde başladı.
Şehir merkezinden ve çevre illerden gelen binlerce gastronomi tutkunu, kortej yürüyüşüyle festival alanına akın etti.
‘GLUTENSİZ SÜT HELVASI TADIM YARIŞMASI’NA BÜYÜK İLGİ
Hem göze hem de damaklara hitap eden birbirinden farklı etkinliklerle dolu festivalde, özellikle Çölyak ile Yaşam Derneği'nin düzenlediği "Glutensiz Süt Helvası Tadım Yarışması" büyük ilgi gördü.
Renkli görüntülere sahne olan yarışmada, katılımcılar hem lezzetli süt helvalarını tattı hem de günün anısına verilen hediyelerle mutlu ayrıldı.
‘Gastro Söyleşi ve Tadım' bölümünde ise Şef Dr. Esat Özata moderatörlüğünde Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya ve Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ‘Sağlıklı yaşamın iksiri zeytinyağı' konusunda bilgilendirdi.
Karagöz gölge oyunuyla bol kahkahalı anlar yaşayan çocuklar, kendileri için oluşturulan özel alanlarda keyifli anlar geçirdi.
‘BURSA LEZZETLERİ VE GASTRONOMİ MÜZESİ'NDE GÖRSEL ŞÖLEN
Festival alanında oluşturulan ‘Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi' ise ziyaretçilere görsel şölen yaşattı.
Bursa'nın Yaşayan Kültürü köşesinde, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen tavuk alma ritüeli, izleyenleri geçmişe yolculuğa çıkardı.
Bursa'ya özgü geleneklerin canlı bir şekilde yansıtıldığı gösteride, hem sahnedeki dansçılar hem de seyirciler coşkuyla bu kültürel mirasa ortak oldu.
BURSA, OĞUZHAN KOÇ’LA ŞENLENDİ
3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ilk günü, Bursalıların gönlünde taht kurmuş sanatçı Oğuzhan Koç’un muhteşem konseriyle sona erdi.
Merinos Parkı’nı dolduran binlerce hayranı, sevilen şarkılara eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı.
Konser sonrası sahneye gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte Oğuzhan Koç’a Bursa bıçağı, çini tablo ve çiçek takdim ederek, sanatçının Bursa’nın gururu olduğunu ifade etti.
Bozbey, festivalin tüm hızıyla devam edeceğini belirterek, tüm Bursa halkını etkinliklere davet etti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da Oğuzhan Koç'tan unutulmaz konser!
Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nin ilk günü, lezzet dolu bir şölenle sona erdi. Yarışmaların heyecanı, söyleşilerin bilgilendirici atmosferi ve rekor denemesinin heyecanı bir araya gelirken, günün kapanışını Bursa'nın sevilen sanatçısı Oğuzhan Koç'un unutulmaz bir konseri yaptı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali, "Damağımdaki Bursa" temasıyla Merinos Parkı'nda görkemli bir şekilde başladı.
Şehir merkezinden ve çevre illerden gelen binlerce gastronomi tutkunu, kortej yürüyüşüyle festival alanına akın etti.
‘GLUTENSİZ SÜT HELVASI TADIM YARIŞMASI’NA BÜYÜK İLGİ
Hem göze hem de damaklara hitap eden birbirinden farklı etkinliklerle dolu festivalde, özellikle Çölyak ile Yaşam Derneği'nin düzenlediği "Glutensiz Süt Helvası Tadım Yarışması" büyük ilgi gördü.
Renkli görüntülere sahne olan yarışmada, katılımcılar hem lezzetli süt helvalarını tattı hem de günün anısına verilen hediyelerle mutlu ayrıldı.
‘Gastro Söyleşi ve Tadım' bölümünde ise Şef Dr. Esat Özata moderatörlüğünde Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya ve Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ‘Sağlıklı yaşamın iksiri zeytinyağı' konusunda bilgilendirdi.
Karagöz gölge oyunuyla bol kahkahalı anlar yaşayan çocuklar, kendileri için oluşturulan özel alanlarda keyifli anlar geçirdi.
‘BURSA LEZZETLERİ VE GASTRONOMİ MÜZESİ'NDE GÖRSEL ŞÖLEN
Festival alanında oluşturulan ‘Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi' ise ziyaretçilere görsel şölen yaşattı.
Bursa'nın Yaşayan Kültürü köşesinde, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen tavuk alma ritüeli, izleyenleri geçmişe yolculuğa çıkardı.
Bursa'ya özgü geleneklerin canlı bir şekilde yansıtıldığı gösteride, hem sahnedeki dansçılar hem de seyirciler coşkuyla bu kültürel mirasa ortak oldu.
BURSA, OĞUZHAN KOÇ’LA ŞENLENDİ
3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ilk günü, Bursalıların gönlünde taht kurmuş sanatçı Oğuzhan Koç’un muhteşem konseriyle sona erdi.
Merinos Parkı’nı dolduran binlerce hayranı, sevilen şarkılara eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı.
Konser sonrası sahneye gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte Oğuzhan Koç’a Bursa bıçağı, çini tablo ve çiçek takdim ederek, sanatçının Bursa’nın gururu olduğunu ifade etti.
Bozbey, festivalin tüm hızıyla devam edeceğini belirterek, tüm Bursa halkını etkinliklere davet etti.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
Darbedilen ambulans şoförünün taşıdığı hasta tehlikeyi atlattı
Bursaspor 3. Lig 1. Grup'ta zirveye yükseldi
Tüketiciyi koruma hamlesi: 204 milyon TL ceza kesildi!